joi, 31 decembrie 2009

Ultima zi din an


Un An Nou Fericit tuturor plin de impliniri, bucurii si tot ce vreti voi sa vi se indeplineasca! Distractie placuta in noaptea dintre ani!
La multi ani!

miercuri, 30 decembrie 2009

Ce iti doresti?


Inainte sa deschidem portile catre noul an, se spune ca trebuie sa ne gandim la anul ce va ramane in amintire. Personal, nu mi s-a intamplat nimic memorabil in 2009, pot spune doar ca a fost un an mai monoton. Oricum, cu singurata anul ce va sosii va compensa acest "gol", caci am cateva planuri de dus la bun sfarsit. Acum voi face o lista cu dorintele mele(prioritare) pe 2010:

1. Multa sanatate
2. Sa imi mai fac timp si pentru mine.
3. Motivatia sa invinga lenea.
4. Sa ii inteleg mai bine pe unii oameni.
5. Sa reusesc tentatiei si sa nu ma mai implic in mai mult de doua proiecte simultan.
6. Sa nu ma mai suprasolicit, asa cum am facut-o anul acesta.
7. Rezultate scolare foarte bune.
8. Munca mea, sa fie apreciata!
9. Sa ma pot ridica peste propriile asteptari.
10. Sa am noroc in noul an.
11.Sa fiu cat mai fericita la sfarsitul lui 2010,

Puneti-va dorinte si credeti in ele, chiar atunci cand credeti ca greutatile va doboara!

marți, 29 decembrie 2009

Din seria miorlauuu!!!






* Pentru ca imi plac tare mult pisicile si mereu am crezut ca arata asa dragut mofturoase, pretioase si un pic vanitoase!

Dor de vacanta



Leonard Cohen - In My Secret Life
Asculta mai multe audio Muzica
Mi-e dor sa merg cu trenul, sa ma uit pe geam cum fug copacii si stalpii de curent si sa adorm cu capul pe umarul cuiva! Miroase a vacanta, dar nu rasare si eu vreau sa gust vacanta, nu doar sa-i fac cu mana de la distanta... .

luni, 28 decembrie 2009

Decembrie ploios

Nu mi se pare normal acest fenomen, mai ales in aceasta luna. Acum o saptamana muream de frig, iar acum s-au inregistrat temperaturi de pana la 12-13°C!
Zile fara sens in care iarna a fost pentru prima data in acest an, anticamera primaverii.
Iarna presimt ca se duce prea devreme, poate mai era loc de putina pulbere argintie care sa imbrace strazile imbacsite de noroi...
Ce vreme urata poate sa fie afara! E prima data cand vad o ploaie la sfarsitul lui decembrie(din cele amintite)!
Aceasta vreme imi provoaca mult somn...

duminică, 27 decembrie 2009

La mulţi ani, Ştefan/Ştefania!


Pe 27 decembrie este cinstit Sfântul Ştefan. Acesta era iudeu de neam, din seminţia lui Avraam. Numele Ştefan este de origine greacă şi înseamnă “coroană”. Când i s-au descoperit moaştele, pe mormântul său scria “chiliel”, care în limba ebraică înseamnă “cunună”, pentru că într-adevăr el a luat cel dintâi dintre creştini cununa muceniciei. Sfântul Ştefan era unul din cei 70 de ucenici; este cel dintâi care a văzut cerurile deschise şi pe Fiul Omului stând de-a dreapta lui Dumnezeu (Fapte 7, 56).
Tuturor celor ce poartă numele Sfântului Ştefan, le urez un sincer
LA MULŢI ANI!

joi, 24 decembrie 2009

Unde sunt vremurile de altadata?

Ce s-a intamplat cu ei. Unde sunt acele vremuri in care le vedeai zambetul pe buze atunci cand primeau o sacosica de portocale? Cand a avut loc aceea schimbare brusca de la fructele simbolice la bacnote cu o valoare considerabila?
Zilele trecute asistam la o discutie, intamplator surprinsa in autobuz. Un copilas de cam 7-8 ani era intrebat ce vrea sa ii aduca mosul... Raspunsul a venit prompt: pustiul isi dorea bani! Nu dorea jucarii, haine... Nu imi doresc sa mi-l imaginez peste vreo 10-15 ani!
Anul trecut, am ramas surprinsa de alta intamplare care nu mi-o voi putea scoate din amintiri prea usor. Am fost in vizita in ajunul Craciunului la o fosta profesoara. Doamna respectiva avea un baietel care se juca sub brad pe parchet cu niste bancnote, erau milioane bune acolo. Copilasul juca carti cu cativa ursuleti. Baietelul nu avea mai mult de 5 ani.
Chiar asa de mult s-au schimbat vremurile?

Sarbatori fericite!

Buna dimineata, la Mos Ajun!


Primiti cu un colind? Va colind cu glas de copil si mai ales suflet, asa cum faceam acum mai bine de zece ani: Buna dimineata, la Mos Ajun! Sa va fie sarbatorile luminate si sufletul senin!

In ajun de Craciun...

Uitati-l pentru o clipa pe Mos Craciun si bucurati-va de Nasterea Domnului!

Traditii populare romanesti in ajunul Craciunului


● Nu e bine să ceri sau să dai cu împrumut niciun obiect.
● Nu e bine să speli rufe fiindcă aduci boli asupra familiei.
● Cei care plîng în Ajun ştiu că vor plînge tot anul care urmează.
● Chiar dacă nu postesc, feciorii nu mănîncă în Ajun mîncare grasă, ca să nu le fie nevestele urîte.
● E bine să nu se împrumute nimic din casă în Ajunul Crăciunului.
● Orice lucru care a fost împrumutat peste an trebuie adus neapărat acasă, toată avuţia trebuie să fie în gospodărie. Se spune în popor că altfel ele ar plînge şi că tot anul ar fi mai putin bogat.
● Spre seara toţi ai casei se aşează în jurul mesei, această masă fiind cu totul specială, la ea participînd şi spiritul morţilor. La miezul nopţii, răposaţii revin, se spune din popor, la casele lor pentru a lua parte la masa de Crăciun. De aceea, uşa trebuie lăsată deschisă pentru ca aceştia să poată intra şi pleca. Oamenii de altădată erau foarte grijulii ca în noaptea Crăciunului să nu se stingă focul, în acest scop punînd în vatră un buştean sau o buturugă mare.
● De asemenea, în casele ţărăneşti, duşumeaua se acoperă cu fîn proaspăt, iar masa cu paie, peste care se aşterne o faţa de masă curată. Cele patru picioare ale mesei sînt legate cu lanţuri, avînd semnificaţia opririi animalelor sălbatice de a ataca stînele de oi şi vaci, cît şi îndepărtarea răului din casă.
• Femeile pun un ban de metal şi o nucă în apa de spălat, spre a fi în anul ce vine mai puternice şi bogate.
• În Ajunul Crăciunului, gospodarii ating toate uneltele din curte, ca să le poată folosi cu spor în anul următor.
• Se pune o potcoavă într-o căldare cu apă pentru a aduce norocul. Stăpînul casei bea primul, apoi o dă vitelor, ca să fie tari ca fierul.
• Păstorii pun sub pragul casei un drob de sare învelit, lăsîndu-l pînă la „alesul oilor“, în luna aprilie, cînd drobul este scos, măcinat şi amestecat cu tărîţe şi dat ca hrană turmei, să sporească.
• În Ajun de Crăciun se curăţă hornul, iar funinginea e pusă la rădăcina pomilor pentru rod bogat.
• În noaptea de Ajun se face priveghi, iar pe masă este aşezat un colac cu un cuţit înfipt în el.
• Masa pusă în Ajun rămîne întinsă toată noaptea, timp în care focul trebuie să ardă în sobă.
• Pîinea se aşează pe masă, să vină belşugul, şi tot în acelaşi scop, sub faţa de masă se pun boabe de grîu şi bani de argint.
• În Ajun se pregătesc douăsprezece feluri de mîncare în amintirea Cinei cea de taină (Iisus şi cei doisprezece apostoli).
• Unii gospodari stau la masă cu picioarele pe topor, ca să fie tari ca fierul în anul care vine.
• Cînd primul om intrat în casă de Crăciun este bărbat înseamnă bunăstare în anul viitor.
• În Ajun de Crăciun sînt puse în cele patru colţuri ale mesei căţei de usturoi şi seminţe de mere, care apără de deochi şi de farmece.
• Din Ajunul Crăciunului pînă la Bobotează, casa e măturată de la prag spre răsărit şi nu din fundul locuinţei spre prag, ca să vină peţitori la fata de măritat. Fetele mari nu trebuie să dea gunoiul afară din casă.
• Ca să-şi viseze ursitul, fata va posti toată ziua de Ajun de Crăciun, iar prima îmbucătură de seară s-o pună la brîu; cînd se culcă, întinde brîul pe jos şi face trei mătănii peste el. Aşa îşi va afla ursitul.
• În Ardeal, sărbătorile de Crăciun începeau de la Sfîntul Nicolae (6 decembrie), cînd fetele se adunau în grup încă din seara de 5 decembrie şi frămîntau plăcintele care vor fi unse cu ou, pentru a doua zi. Doar la 9 fix seara, niciun minut mai devreme sau mai tîrziu, năvăleau flăcăii şi se încingea petrecerea, cu glume şi lapte parfumat. O credinţă ciudată a colectivităţii de saşi este aceea practicată de Sfînta Lucia (12 decembrie), cînd capul familiei umblă cu o tavă pe care este aşezată, pe jar, o crenguţă cu care afumă şi cele mai ascunse cotloane din casă, şură, beci, pod pentru alugarea spiritelor rele si ademenirea binelui.
• Tot în Transilvania se obişnuieşte ca în noaptea de Crăciun, la un semn al diacului, mirenii să arunce cu boabe de porumb, strigînd: „Rod în cucuruzi!”. Se pare că acest obicei este o variantă interesantă a unui obicei din Polonia, unde mirenii aruncă în preot cu boabe.

Selecţie realizată de Maria Diana Popescu, Agero

miercuri, 23 decembrie 2009

Un film care merita vazut...


Bazat pe cartea scrisa de Elisabeth Taylor, Angel este povestea unei tinere scriitoare dotata cu o imaginatie deosebita care creeaza din propriile fantezii o lume in care crede. Povestea este plasata in Anglia, in anul 1905. Angel Deverell viseaza o viata plina de succes, faima si iubire. Ce se va intampla daca nu i se vor realiza visele?
O drama impresionanta,in regia lui Francois Ozon, pe care v-o recomand!

Desene animate de Craciun

Un video superb cu colinde de Craciun cantate de Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Daisy Duck si Goofy.

10 Recorduri ale Craciunului

Craciunul este iubit de milioane de oameni din toata lumea. De ce sa nu faci si ceva demn de un record in timp ce pregatesti masa de Craciun sau impodobesti pomul? Va prezentam aici 10 recorduri uimitoare de Craciun.

1. Cel mai vandut cantec de Craciun este “Do They Know It’s Christmas” (”Stiu si ei ca este Craciun?”) de catre formatia Band Aid. Cantecul a fost scris de Sir Bob Geldof, a fost vandut de peste 50 de milioane de ori si continua si astazi sa fie preferatul multora.
2. Cel mai mare cadou de Craciun din lume a fost Statuia Libertatii. Francezii au daruit-o americanilor in 1886. Are 46 de metri inaltime si cantereste 204 tone.
3. Cea mai valoroasa felicitare de Craciun a fost vanduta la o licitatie in Devizes, Wiltshire, Marea Britanie in 2001 pentru 40 000 USD. Felicitarea a fost initial trimisa de catre Sir Henry Cole bunicii sale in 1843.
4. Cel mai mare ornament sub forma de inger are 5,57 metri inaltime si este facut din 2946 sticle de bere. Acesta a fost expus publicului in Ianuarie 2000 in Nuevo Leon, Mexic.
5. Cel mai mare artificiu de Craciun a avut 55 de metri lungime si 3 metri in diametru, fiind creat in Australia.
6. Cel mai inalt pom de Craciun a fost un eucalipt de 80 de metri inaltime, fiind impodobit cu 3000 de luminite. Acest record a fost mai tarziu respins de Cartea Recordurilor deoarece eucaliptul nu este un copac rasinos.
7. In fiecare an, locuitorii din Gavle, Suedia construiesc cea mai mare capra din fan, aceasta fiind traditia lor de Craciun. Din pacate, aceasta capra de 13 metri inaltime si 7 metri latime este la scurt timp arsa.
8. Cel mai mare magazin de Craciun este “Bronner’s Christmas Wonderland” din Michigan, Statele Unite. Magazinul are 50 000 de cadouri pe rafturile sale si o marime comparabila cu 5 stadioane de fotbal.
9. Cea mai mare adunare de colindatori a insumat 519 persoane, in Madison Square Garden din New York, Statele Unite.
10. Biblia este cea mai bine vanduta carte din lume, cu aproximativ un miliard de copii de-a lungul timpului.
sursa: Cancan- supliment TV

Band Aid - Do They Know Its Christmas
Asculta mai multe audio Muzica

Rabdare de fier


Ieri m-am inarmat cu o rabdare de fier si am plecat la cumparaturi. Dusul as putea sa spun ca a fost de vis, a durat cam 30 minutele. Ajungand in Carrefour mi-am dat seama ca era foarte aglomerat, prin urmare in mai putin de 3 ore nu aveam cum sa scap. Partial am avut dreptate cam 3 ore mi-a luat pana m-am calcat pe picioare cu toata lumea. Dar la case erau pe putin 15-20 persoane. Pana la urma nu am avut nimic de furca cu asteptatul cat cu nesimtirea unora. La fiecare casa erau facute cozii nu numai in lungime ci si in latime. O tipa a venit dupa mine, s-a asezat langa mine dupa un moment s-a gandit sa mai inainteze si langa tipul din fata mea ca mai apoi in mai putin de cateva minute ajunsese cu mult in fata. Daca era o singura nesimtita nu ma mai deranjam sa ii spun ceva dar mai erau si cativa "domni" care nu puteau sa mai astepte asa ca nu respectau nici ei randul. In zadar se revoltau cei ca mine care stiau sa astepte. Cam o ora a durat si aceasta "distractie". Intoarcerea a durat foarte mult(in jur de 1 ora). In Viziru nu se circula cu mai mult de 20kmh, chiar daca intreaga sosea era impanzita de politie. Avusese loc un accident chiar in intersectie si ramasese doar o singura banda de mers. Am scapat si din acest chin... dar ajungand pe Calarasi si mai apoi pe Dorobanti am observat ca se mergea tot la fel de greu, cu toate ca nu exista niciun accident. Zapada asternuta in cele 4 zile de ninsoare nu a fost curatata mai deloc. Plugurile care se plimbau prin oras zilele trecute mergeau cu lama ridicata, fara sa curete zapada. Mi-as fi dorit sa filmez acele momente. Simionescu, primarul orasului ar fi trebuit sa angajeze mai multe firme de dezapezire. Si poate se gaseau fonduri, cum s-au gasit si pentru risipa de beculete de pe Calarasi. Consider ca anul acesta a fost o adevarata delasare din partea primariei.
Nu pot intelege de ce politistii au fost scosi pe teren? Ce sa faca? Sa ia zapada in locul firmelor de dezapezire?
De ce oare Galatiul a reusit sa-si dezapezeasca soselele? Nu e si el in aceeasi criza economica?
La voi in oras care e situatia drumurilor?

luni, 21 decembrie 2009

Nimeni de nicaieri


De ce oamenii ajung sa-si puna capat vietii? Sa fie un moment spontan sau poate urmarea unui gand care ii urmareste de-a lungul timpului pana la infaptuirea actului respectiv? Nu stiu...
Dar o stire de ieri m-a determinat sa scriu acest articol... Am ramas surprinsa sa aflu ca trei barbati din Iasi au incercat sa-si puna capat zilelor, doi dintre ei inghitind otrava pentru sobolani si benzina, iar celalalt injunghiindu-se, pe motiv ca nu le pot asigura copiilor masa de Craciun. Din cate am inteles pronosticul medicilor este rezervat în cazul celor trei pacienti. Oare asta sa fie rezolvarea problemelor? Cu siguranta nu!

Scanteia din sufletul nostru...


Ieri, 20 decembrie, in Braila a concertat Andra, o voce draga mie. Din intamplare eram prin imprejurime. Nu am asistat la concert din mai multe motive. Principalul a fost ca eram un sloi de gheata si nu as mai fi rezistat in picioare inca vreo doua ore. Un prieten mi-a spus ca a fost o atmosfera superba, astept si alte pareri de la cei care au fost acolo ieri. Iar pentru ceilalti v-as intreba daca va plac melodiile Andrei?

vineri, 18 decembrie 2009

Ecoul unui vals de iarna inghetat...


Iarna isi ninge linistita visul de zapada peste sufletele noastre de tarana si lasandu-ne sa plutim pentru o clipa pe ritmuri de vals inghetat.
Rasuna printre fulgi ecoul unui Waltz vienez si miscarile latente se desprind in pasi sacadati de zapada. Si fiecare clipa ce se scurge din cer poarta amintirea a ceea ce este sau va fi.
E devreme pentru dans, mult prea devreme pentru vals. Invaluite de mister, se joaca de-a v-ati ascunselea cu sufletul ce priveste cu sfiala spre lumina ce curge din Viena isi asteapta cu nerabdare clipa cand se va trezi dansand.
E de neinteles taina pe care o poarta vantul despre dans...
Desi nu intelege si ii e greu sa astepte anotimpul potrivit va strange toate cuvintele daruite de imaginea dansului, toate sperantele pentru acea seara magica, fiecare gand, pe toate cu-o suflare le inalta spre cer, le inchina dirijorului ca multumire, ca simbol ca de aici muzica va incepe doar cand orchestra divina va dezgheta dansul cu un vals vienez plin de viata, de lumina si atunci cu toata puterea va pasi pe ring ....

Leonard Cohen - Take this Waltz
Asculta mai multe audio Muzica

Is This The World We Created?

O melodie care invita la introspectie, la meditatie.
Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! (MAHATMA GANDHI)

joi, 17 decembrie 2009

Trei reclame in apropierea Craciunului







Nu pot intelege de ce aceste 3 reclame care imi plac foarte mult au inceput sa se difuzeze la TV inca din noiembrie? Ma bucur ca reclama la Coca-Cola aceea cu “vin sarbatorile” a inceput sa o inlocuiasca pe aceea de la Coca Cola Zero de-a dreptul hidoasa cu limbile si ochiul miscator. In ultimul timp mai aparuse si un creier... Sincer, imi cam provoaca sila si greata!

Ceva amuzant...

O mica discutie intre doua tinere...

Christmas holiday


Un moment de linistie care ne ofera sansa de a ne putea relaxa, de a lua o pauza de la rutina zilnica a vietii. Este un moment prielnic pentru o evadare din cotidian si o refugiere in sanul naturii, intr-un loc, ceva mai retras de ochii lumii.
Este un moment care incepe cu tot acel amalgam, alcatuit din febra cumparaturilor, a cadourilor si a curateniei. O febra a cumparaturilor, cand toata lumea navaleste in magazine si incepe a colecta cam tot ce se poate de pe raftul magazinelor, indiferent daca au sau nu nevoie de toate acele lucruri. Se cumpara tot felul de alimente pentru ca masa de Craciun sa fie cat mai bogata, chiar daca, dupa ce sarbatoarea trece, se arunca mai mult de jumatate din cele pregatite.
Si in final am ajuns si la acea febra a cadourilor cand toate magazinele de cadouri sau suveniruri sunt suprapopulate. Toata lumea arunca cu bani in stanga si in dreapta pentru a lua cat mai multe cadouri pentru cei din jur, cadouri care poate n-au nicio valoare sentimentala si care sunt daruite din simplul motiv ca este luna cadourilor, suntem rude sau ne cunoastem si asa este etic.
In loc sa fie o sarbatoare pe care sa o putem petrece in sanul familiei, in liniste, stransi toti in casa bunicilor, in jurul focului ce arde in soba, incantati de un curcubeu al mirosurilor care provine de la bucatele traditionale pregatite pentru masa de Craciun, poate si cu o cana de vin fiert in mana, care iti incanta narile cu un miros de scortisoara, avem tendinta sa transformam aceasta sarbatoare in ceva monden, cu foarte multa lume, cu care pe parcursul anului abia schimbam cateva vorbe si cu foarte multe bucate, care mai de care.

miercuri, 16 decembrie 2009

Pentru ca se apropie Craciunul...

De Craciun sa fim mai buni- Tatiana Stepa

O melodie minunata de Craciun in interpretarea deosebita a Tatianei Stepa:

Nu ne grabim oare?


Trecand ieri prin piata am constatat tot felul de oameni care cumparau cate un brad sau o crenguta, dupa posibilitati.
Am ramas uluita si imi permit sa va intreb daca v-ati facut deja pomul de Craciun? Daca da, de ce? Nu stiu, “pe vremea mea”, pomul se impodobea pe 24. Sau, hai, cel mai devreme pe 23. Anul acesta, insa, aud pe toata lumea ca si-l impodobeste de pe acum, sau ca a facut-o deja. Mi se pare ca nu are niciun farmec daca incepi sa-ti impodobesti bradul cu 10 zile inainte de Craciun. E ca si cum ti-ai impodobi bradul in septembrie, ca si cum ai pune cadouri sub brad din august, ca si cum ar ninge din iulie.

Te uita cum ninge Decembre...

...cum vantul se joaca cu fulgii de nea deasupra noastra, cum lumina felinarelor ii transforma in fantasme, cum oamenii se indreapta sfiosi si grabiti spre case, numai noi inaintam cu pasi repezi spre nicaieri.
Te uita cum zapada asterne zambete pe fetele copiilor. Am fost si noi copii odata, iti amintesti? Dar asta s-a schimbat odata cu trecerea timpului...
Si deodata, in lumina palida a diminetii, devii una cu ninsoara, o fantoma neverosimila a propriilor mele inchipuiri.
Te uita cum ninge Decembre peste visele unui copil pierdut in ninsoare.


Cum ar spune Victor Hugo "In mintea mea e iarna, dar in sufletul meu e o primavara permanenta."

marți, 15 decembrie 2009

Sper sa va placa

Am primit-o pe maill si m-am indragostit de ea la o prima auzire. V-am facut curiosi? Click aici! Auditie placuta!

Seara frumoasa!

Emotii albe


Asteptam nerabdatoare primii fulgi de nea care sa adere in strat gros si calduros pe pamantul inghetat al Brailei si, desi am avut parte, in ultimile zile, de un ger naprasnic, iarna cea friguroasa se pare ca nu se hotarase pe deplin daca sa poposeasca sau nu, timp mai indelungat, cu hainuta alba peste asezarile brailene.
Dimineata, cand am iesit in balcon am avut o surpriza. Tot cartierul parea pudrat cu zahar.
Este prima oara, de cativa ani bun incoace cand ninge asa devreme. Inseamna ceva? Va ninge mai mult iarna asta?

luni, 14 decembrie 2009

Pentru ca sunt racita


De vreo doua zile sunt racita probabil din cauza schimbarilor bruste de temperatura. Am tot zacut si am baut ceaiuri de tot felul.
Cred ca vremea si raceala s-au pus de acord sa imi strice week-endul. Foarte rar racesc, cam o data intr-un an dar atunci e grav. In loc de ceai as prefera o cana in care cerul sa se rasuceasca constant, sa se schimbe in culori impregnate cu tei; sa nu mai fie cer, dar nici altceva. As vrea sa-i beau inaltimile pana la fund, pana cand vidul se strecoara prin paiul de plastic, ajungand in plamanii mei.
Astazi m-am simtit mai bine decat ieri. Ma bucur ca am intrat in vacanta si poate asta imi da putere sa fiu mai energica.

Pana data viitoare feriti-va de raceala si aveti grija de voi!

* Una dintre melodiile mele preferate. Ma face sa uit de raceala!

vineri, 11 decembrie 2009

Ora de foc


Este ora cand uiti de toti si nu mai ai nici o grija.
Ora cand inima nu are nici un rol.
Este ora cand simti ca transpiri chiar daca afara bate e ger cumplit.
Este ora cand te trec toate emotiile si sentimentele vietii prin mana ta dreapta. Ora cand pixul atotstiutor are sanse egale de 50% sa scrie lin sau sa fie intr-o perioada de stationare.
Este ora cand auzi vorbe adresate de catre foaie.
Ora cand cele cinci simturi ale tale se strang intr-unul si pulseaza.
Inima nu mai bate.
Sangele nu mai circula.
Ciocanele nu mai functioneaza.
Maine la 9 voi intra in ora de foc(ore de foc -3 la numar), cand ma voi trezi cu subiectele la olimpiada de romana.
Sper doar sa-mi cada trei subiecte relativ accesibile.

miercuri, 9 decembrie 2009

Invataminte si concluzii


Mai mereu evit sa stau in grupuri de persoane, prefer sa ma izolez si sa schimb cateva cuvinte cu unele persoane dragi mie. Evit subiectele siropoase, evit sa port discutii serioase cu cei care nu pot sa discute serios, prin urmare ajung la lucruri formale. Nu-mi plac, dar trebuie sa existe.
Am renuntat sa fiu acelasi om cu toti datorita faptului ca nu mai prezint niciun interes sa descopar pe fiecare, am fost dezamagita si nu as vrea sa se mai intample vreodata.
Insa sunt supusa dialogului cu un grup de oameni, fie ca e de la scoala, fie ca ma refer la persoane pe care nu pot sa le evit din anumite motive.

luni, 7 decembrie 2009

Alegerile din Romania


Aseara s-a autopronuntat presedinte Mircea Geoana, in paralel cu Traian Basescu care tinea si el un discurs de victorie. Nu pot intelege cum se declara toti presedinti fara sa se termine numaratul voturilor?! Astazi de dimineata la ora 9 se rastoarna situatia si Basescu preia conducerea...
Se pare ca Geoana a fost presedinte doar pentru o seara!
Esti multumit/a ca a castigat Basescu?

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Mos Nicolae si povestea lui


A fost odata ca niciodata un nobil, bun la inima, ce avea trei fete, dar a carui sotie a murit, lasandu-l prada deznadejdii. Dupa ce si-a pierdut toti banii investindu-i in inventii nefolositoare, a fost nevoit sa-si mute familia in casuta unui taran. Cele trei fete trebaluiau toata ziulica gatind bucatele, carpind straiele si curatind "luna" cascioara. Cand le-a venit timpul de maritis, nimeni n-a vrut sa le ia, pentru ca nu aveau nici un fel de zestre, zero bani si zero proprietati. Tatal lor isi petrecea zilele chinuindu-se sa gaseasca o solutie si plangand amarnic pentru neputinta lui si nefericirea fetelor.
Intr-una dintre seri, dupa ce fetele si-au terminat treaba, au agatat sosetele proaspat spalate pe semineu la uscat, apoi s-au dus la culcare. In acea noapte Sfantul Nicolae, stiind despre disperarea tatalui, a trecut pe la casa lor si...uitandu-se pe fereastra, a vazut sufrageria goala si sosetele atarnand la uscat. Intr-un moment de inspiratie, a luat trei pungi cu galbeni pe care le-a aruncat pe rand in cosul casei, umpland in acest fel trei dintre sosete. A doua zi de dimineata, nu mica a fost surpriza fetelor, cand au gasit in sosete indeajuns de multi bani pentru maritis. Ceea ce l-a facut fericit si pe iubitorul lor tata, care a trait multi ani in veselie si indestulare.
Obiceiul de a atarna "sosetele de Craciun" in asteptarea cadourilor de la cei dragi s-a raspandit in toata lumea. In unele tari, cum ar fi Franta, copiii isi aseaza pantofiorii in fata semineului, aceasta traditie datand de pe vremea cand se purtau saboti de lemn. In Olanda copiii isi "captusesc" pantofii cu fan si nu uita sa puna si un morcov pentru calul "mosului". In Ungaria prichindeii isi lustruiesc cu ravna incaltarile inainte de a le aseza langa usa sau pe pervazul ferestrei. Copiii din Italia isi lasa pantofiorii afara in noaptea de 4 spre 5 ianuarie, noaptea Epifaniei, pentru "La Befana", vrajitoarea cea buna. In Spania cei mici primesc cadourile in ianuarie de la "Cei Trei Regi". Noi il asteptam pe mos Nicolae in dimineata de 6 decembrie cu pantofii lustruiti si asezati la usa. Si in plus l-am si clonat, schimbandu-i numele si dandu-i o punga mai mare de cadouri, ca sa ne fericeasca si de Craciun.


Poveste spusa de Dana, pe blogul ei.

Cuvinte care dor


Astazi am avut un schimb de replici destul de dur cu mama mea, ca tot timpul de altfel, doar ca sunt anumite zile in care se cam umple paharul.
Astazi am realizat ca acolo unde lovesc cuvintele se naste o mare de durere si de singuratate, iar marea asta se vindeca tot prin cuvinte. Dar atat de greu apare aceasta vindecare si din pacate nu tine mult timp.
Intotdeauna mi-am dorit sa am o alta familie, nu imi vine sa cred cat de diferita pot fi de mama mea.
Zilele trecute ma gandeam sa fac o lista cu punctele pe care le am in comun cu ea, dar nu as fi gasit mai mult de 3-4 asa ca am renuntat.
Ma duc sa fac o plimbare pe afara, prin jurul blocului poate ma mai linistesc...
Frigul imi va ingheta trairile pentru moment!

marți, 1 decembrie 2009

1 decembrie, ziua naţională a României


Anul 1918 reprezinta în istoria poporului român anul triumfului idealului national, anul încununarii victorioase a lungului sir de lupte si sacrificii umane si materiale pentru faurirea statului national unitar. Acest proces istoric, desfasurat pe întreg spatiul de locuire românesc, a înregistrat puternice seisme în 1784, 1821, 1848-1849, ca si evenimente cardinale cum ar fi unirea Moldovei si Munteniei în 1859,proclamarea independentei absolute a tarii de sub dominatia otomana, consfintita pe câmpul de lupta de armata româna în razboiul din 1877-1878, precum si adunarile reprezentative, democratic alese ale românilor din teritoriile aflate sub stapânirea straina de la Chisinau, Cernauti si Alba Iulia din 1918. Aceste memorabile momente din 1918 au facut ca jertfa ostasilor români în primul razboi mondial sa nu fi fost zadarnica. Ceea ce la 1600 – prin fapta Viteazului – fusese doar o clipa de vis, la 1Decembrie 1918 devenea cea mai miraculoasa realizare a acestui popor. “În aceasta zi – scria Nicolae Iorga – a sosit un ceas pe care-l asteptam de veacuri, pentru care am trait întreaga noastra viata nationala, pentru care am muncit si am scris, am luptat si am gândit. A sosit ceasul în care cerem si noi lumii dreptul de a trai pentru noi, dreptul de a nu da nimanui ca robi rodul ostenelilor noastre”.
sursa:net


P.S.Spre dupa-amiaza poate ma duc la esplanada Dunării, sa vad ce s-a mai organizat si anul acesta, in plina campanie politica!

luni, 30 noiembrie 2009

LINISTEA DINAINTEA FURTUNII


Zile din ce in ce mai lungi cu nopti parca tot mai scurte. Cam asta ma va astepta in urmatoarele doua saptamani. Doar maine ma voi mai bucura de o zi linistita. Incepand cu 2 decembrie si pana pe 12 nu voi mai sti nici ce e cu mine. Ma asteapta multa munca, 4 teze insotite de o olimpiada la romana. Sunt sigura ca pe langa acestea se vor strecura si multe alte obligatii. Ma ingrozesc doar gandindu-ma la viitorul apropiat.
Ma voi bucura de ultimele 30-35 de ore fara griji si probleme... .
Cateva intrebari de sfarsit... Au vreun efect negativ pastilele de memorie? Care sunt cele mai eficiente?
Acum o luna am luat lecitina dar mi s-a parut ca nu are niciun efect si am renuntat!

click to create your own

Secret Garden - Sleepsong
Asculta mai multe audio Muzica

Cadouri facute din inima


Imi place foarte mult sa fac cadouri celor dragi. Ador sa vad reactiile oamenilor cand primesc cadouri dar cel mai adesea, nu prea apuc sa vad persoanele in clipa in care primesc cadourile. Stralucirea aceea din ochi imi ofera o bucurie aparte insa o vad rar din pacate. Nu-mi place sa ofer orice fel de cadouri. Intr-adevar, e mai frumos sa dai decat sa primesti.
Urasc persoanele care iti dau de inteles ca trebuie sa le faci cadouri, sau si mai rau, incep sa iti spuna ce le-ar place sa le cumperi. Am intalnit acum doua saptamani o astfel de persoana, care m-a dezgustat profund.
Nu stiu cand ati daruit ultima oara sau cand ati primit un cadou. Tind sa cred ca daca oamenii ar fi mai generosi unii cu altii si-ar face gesturi de atentie, iubire sau tandrete, lumea ar fi putin mai usor de indurat.

La multi ani de Sf. Andrei!


La multi ani astazi tuturor care poarta numele de Andrei/ Andreea/ Andra/ Adriana/ Adrian, sincere urari si voua si celor care ii cunosc personal.

PETRECERE FRUMOASA!

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Gripa porcina

Incurcaturi

Nu stiu ce se intampla, dar ceva chiar se intampla. Lumea se tot incurca de mine si eu ma tot incurc de ea. Sau invers...
Lumea, adica bloggeri prietenosi sau rautaciosi, soferi care vor sa parcheze fix pe unde merg eu, bibliotecare care vor sa tina usa de la sala deschisa cand eu vorbesc pe hol cu cineva, colegi care ma intreaba mai mult decat deobicei de propria viata, ma saluta pe strada sau imi zambesc, profesori cu care ma vad in fiecare pauza, persoane care cer directii sau prietenii cu care am discutii pe teme serioase care ma distreaza teribil. Atat doar ca entuziasmul e mare, ma ia valul si intru in detalii...

vineri, 27 noiembrie 2009

Stop global warming!


Foarte frumos realizat, un mesaj puternic si atat de adevarat. Ideea cu sinucisul animalelor e dusa putin pana la extrem dar oricum, nu te poate lasa indiferent un astfel de mesaj. N-o simtim acum, dar generatiile urmatoare se vor confrunta cu toate efectele pe care le va creea incalzirea globala. E vorba de o tendinta evidenta de incalzire a climei Terrei de aproape 1000 de ani, iar aceste cresteri ale temperaturii sunt datorate activitatilor umane. Omul a facut tot ce-i sta in putinta s-o exploateze, din egoism cred eu. Gandeste-te la animale, si ele sunt fiinte, dar omul are ratiune, pacat ca ratiunea asta nu-l ajuta prea mult. A ars combustibilii fosili, a modificat modul de utilizare al terenurilor, despaduriri, a avut si are diverse activitati industriale, a diminuat stratul de ozon. In viitorul apropiat, daca se pastreaza aceeasi stare, ne vom trezi cu acelasi peisaj in fata ochilor, ca in filmuletul de mai sus. Impreuna putem schimba orice!

Gand de dimineata


Unii oameni stau mereu cu jaluzelele trase la ferestre. Nu-i pot intelege! Eu sufar de setea de lumina. De ce le-o fi placand sa stea pe intuneric? Stiind ca este lumina afara, nu as putea sa stau in ruptul capului ca o cucuvea pe intuneric!

joi, 26 noiembrie 2009

La cafeaua de joi


Astazi am reascultat cateva melodii de-a Nanei Mouskouri. Si printre amintiri si senzatii, o ascult la cafeaua de joia asta si savurez intens versurile.

Nana Mouskouri - Toute la nuit
Asculta mai multe audio Muzica

Toute la nuit,
Entre l'ennui
Et le sommeil,
Toute la nuit
Entre le reve
Et le reveil,
Moi, pour m'evader, je m'envole,
Je croise des galaxies, je suis folle.


Je ris parfois
Jusqu' pleurer.
J'attends l'amour
Et j'oublie les guerres.
Pour vivre la
Realite,
J'ai tout le jour
Toute la lumire,
Mais j'ai la nuit
Pour la folie

Toute la nuit,
Je prends des trains
Et des bateaux.
Toute la nuit,
J'habite loin,
Dans des châteaux
Et ma vie retourne à l'école
Et ma mémoire m'oublie, je suis folle.



Nana Mouskouri - Je reviens chez nous
Asculta mai multe audio Muzica

Fais du feu dans la cheminée
Je reviens chez nous
S'il fait du soleil a Paris
Il en fait partout
Fais du feu dans la cheminée
Je rentre chez moi
Et si l'hiver est trop rusé
On hibernera

marți, 24 noiembrie 2009

De cu seara...


De indata ce imi beau cafeaua o sa ma culc, ca-n fiecare noapte, sperand la bucuriile marunte de a doua zi. Dimineata ma voi scula iar devreme, la prima ora, cand nici macar luna n-a lasat loc soarelui sa-si faca aparitia. O ora imi ia dichiseala, uitatul atent in oglinda pentru a nu rata nici un detaliu ce mi-ar putea strica ziua. Cheful de vorba imi va revenii tarziu, mult mai tarziu de aceea incerc din rasputeri sa nu dau de cineva cunoscut care sa-mi alunge gandul de dimineata si momentele mele de liniste. Uneori merg pe strada gandindu-ma la fel de fel de lucruri incat nici intrarea liceului nu o mai zaresc. De ce m-as sinchisi sa ma grabesc la liceu, ma gandesc. Nici macar nu am ceas, ma orientez dupa soare, dupa vant, dupa lumina si intuneric. Ma omoara incet orele fixe. Urasc programul fix si in general toate lucrurile aranjate in cel mai mic detaliu. Azi am vazut o pisica, in copacul ce-mi zambeste de fiecare data cand trec pe langa el. M-as fi cocotat intr-o zi in el sa-i vad pe toti cum se agita sa ajunga la scoala, cum alearga apatici de colo pana colo, debusolati si tristi. Dar nu-s in stare, pentru ca si eu sunt la fel ca ei...am invatat cum sa-mi omor gandurile considerandu-le prostii sau rataciri. Stiu ca intr-o zi o sa-mi para rau de multe ce le-am simtit si nu am fost in stare sa le fac...

Culoarea din viata ta



Te-ai intrebat cum ar fi viata ta fara culoare?

Simpatie vs antipatie


E stiut faptul ca o persoana abia cunoscuta ne poate trezi simpatie sau antipatie (de cele mai multe ori, reciproca), sau ne poate lasa indiferenti. Caracteristici asemanatoare (pe principiul "cine se aseamana, se aduna"), sau opuse (conform ideii "contrastele se atrag").
N-am inteles niciodata de ce se foloseste cu precadere expresia "imi pare bine" atunci cand faci cunostinta cu cineva. Cum poti sti dinainte ca o sa-ti para bine intr-adevar?! Omul insista, iti intinde mana si sustine senin ca-i pare bine. Pot sa stabilesc in primele 30 de secunde daca omul imi e simpatic sau antipatic. Nu stiu exact cum fac, dar n-am reusit sa ma insel pana acum, eventualele viitoare intalniri mi-au confirmat intotdeuna prima impresie. Daca am stabilit ca e antipatic orice as face ulterior (ma straduiesc sa-i mai dau o sansa, nu sunt absurda) undeva in subconstient persista prima impresie. Imi dau seama ca sunt subiectiva si poate prea exigenta in a evalua oamenii dar, nimeni nu e perfect. Parte cea mai rea incepe in momentul in care, prin natura imprejurarilor, te pomenesti ca trebuie sa colaborezi cu o persoana antipatica. Si ca este necesar sa adopti o atitudine prietenoasa.

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Un noapte buna de toamna prea tarzie...

Vedete: cei mai ciudati pantofi!

Celebritatile se afiseaza uneori cu tinute ciudate si reusesc fie sa cada in ridicol, fie sa lanseze noi tendinte in moda. La capitolul incaltaminte, stilistilor nu le lipseste imaginatia, iar vedetele nu se feresc sa experimenteze.