vineri, 26 noiembrie 2010

Chemarea sufletului

V-ati uitat vreodata in ochii cuiva si sa intelegeti tot fara sa va spuna vreun cuvant? Ati patruns vreodata atat de adanc in sufletul cuiva? Timpul se opreste in loc cand refuzi sa te mai uiti la ceas...
Ati fost vreodata atenti la mireasma unei raze de soare? Ati mangaiat vreodata scoarta copacilor? Ati putut vreodata sa denumiti textura ei? Ati inteles vreodata cat de simpla e? Ati stat vreodata cu ochii inchisi, privind doar cu ochii sufletului? Ati cautat vreodata sa intelegeti o roca imbratisata de lumina? Ati aflat vreodata cata poezie ascunde in rigiditatea ei? Ati vorbit vreodata cu o floare? V-ati intristat vreodata vazand-o cum se ofileste? Ati simtit vreodata cum o parte din sufletul vostru moare si cum alta se naste? Ati ascultat vreodata cum isi spun buna dimineata frunzele, dar cum se foiesc pe crengi cand vantul nu le da voie sa-si gaseasca locul seara, pentru somn? Ati incercat vreodata sa depasiti granitele auzului? Ati incercat vreodata sa ignorati sunetele comune, atat de banale? Ati ascultat vreodata Soarele? Ati auzit vreodata sunetul pe care razele care se deprind din el il fac atunci cand se despart in mii de fascicule de lumina? Ati ascultat vreodata clinchetul culorilor cand creaza nuante? Ati incercat vreodata sa gasiti un raspuns la intrebarea: “De ce verdele se cheama verde?”. Puteti gasi explicatii frumoase fara sa aiba vreo legatura cu stiinta? Puteti crea o legatura logica intre doua lucruri care nu au nici un punct comun? Ati putut analiza vreodata fundalul si nu doar ceea ce apare in prim plan?

Orice miscare are o melodie, orice peisaj e cheia care descuie un sentiment, fiecare vorba vine din cel mai adanc loc-sufletul, fiecare privire porneste din ochi- o mare vasta, adanca, neexplorata, pe care doar cel care iubeste o poate stii pe de rost; sufletul vorbeste prin ochi, revarsa bucurie...
Uneori trebuie sa uitam de probleme, de colegii invidiosi, de jigniri. Uneori altceva este mai important decat toate acestea, si stiti de ce? Pentru ca toate acestea mai pot astepta, dar un curcubeu, o raza, o frunza, sunt trecatoare si dezvaluie mistere (pe care noi credem ca deja le cunoastem), cand nu ne asteptam.

2 comentarii:

Baba Tudor spunea...

Pentru un blogger activ, oportunitatea ideala de a imbina placerea cu afacerile o constituie publicitatea prin intermediul blogurilor: scrii de placere si esti platit pentru opiniile tale.
Blog Money iti poate asigura un venit continuu, fara a te priva de confortul caminului tau.
Incearca si tu acum accesand acest link !!!
http://aff.blogmoney.com?aid=2250&acid=187
Succes !!!

Cristina M. spunea...

@Baba Tudor: Imi pare rau dar momentan, nu sunt interesata.