marți, 3 noiembrie 2009

Atitudinea in fata stresului


Pot spune ca am gasit metode de a ma feri de efectele nocive ale stresului. Felul in care reactionezi este determinat de faptul in care privesti stresul respectiv.
Orice problema cu care te confrunti in viata poate fi abordata in acest fel, ca o sansa de a arata ca suntem capabili sa-i facem fata. Schimbati felul de a gandi, privind o sarcina dificila la lucru ca pe o sansa de a va imbunatati aptitudinile, de pilda, va puteti schimba o viata de stres si disconfort intr-una de provocari si senzatii.
Intr-un moment de tensiune, orice va poate ajuta sa va schimbati pe loc perspectiva. E nevoie de ceva care sa va distraga, sa rupa sirul gandurilor care pot produce stresul. Ganditi-va la altceva, oricare gand ce va poate indeparta de la cel stresant este benefic pentru a vedea lucrurile din alta perspectiva.
Reamintesteti de o realizare trecuta, de un succes anterior. Gandirea pozitiva o metoda excelenta atunci cand te simti nesigur.
Cum ai reusit o data, puti reusi iar, sta in puterea ta!

Sunt surprinsa, cat de mult a inceput sa imi placa un obiect ce il uram parca mai ieri, la care eram stresata! Am inceput sa ma implic poate prea mult, inca acum am ajuns sa il indragesc!

3 comentarii:

Anne spunea...

ce bine ar fi daca am si tine cont de sfaturile legate de acest subiect..cam greu..

alex spunea...

foarte frumos gandesti numai sa faci din felul acesta de a gandi un mijloc de indepartare a stresului nu un scop:)
mi-ar place sa intri si la mine sa te uiti si poate sa lasi un coment:)msic:)

Andrei Răduţu spunea...

Ai dreptate...pacat ca ne ia uneori mult prea mult timp pretios sa ne dam seama de acest lucru...toate cele bune:)