joi, 19 noiembrie 2009

Teama de esec

Oare este vreo corelatie intre teama de esec si esecul in sine ?! Este adevarat ca de ce ti-e teama nu scapi sau este doar intamplare? Da, mie imi este teama de esec... Sunt la o rascruce, unde sa merg, care directie are la capat esecul si care are o luminita cat de mica? Chiar daca tunelul este lung si negru ca smoala in jurul meu, nu imi este teama de asta, ci de ceea ce este la capatul tunelului...
Inca ceva la care ma mai gandesc este cum unii oameni au totul sau aproape totul fara niciun efort. Sunt foarte putini cei care chiar sunt oameni din aceasta categorie, adica, cel putin cei cunoscuti de mine sunt oameni care sunt absorbiti de puterea banului, considera ca totul li se cuvine si ca nu trebuie sa faca nimic pentru ceea ce primesc sau vor primi. Cea mai mare prostie, sunt oameni care nu vor realiza nimic pe cont propriu in viata si care, este putin probabil sa isi dea seama de cat de seaca a fost viata lor. Totusi, am tot respectul pentru cei care au resurse, chiar nerealizate de ei, dar stiu sa le utilizeze in folosul celor din jurul lor, care lasa o “urma” pe pamant si care sunt in stare sa realizeze ceva pe cont propriu, reusesc sa fructifice ceea ce au si dau mai departe din multul sau putinul lor.
Astept momentul in care voi vedea lumanarea, becul sau farul de la capatul tunelului meu...

5 comentarii:

Camelcutza spunea...

ai vazut "the secret"?e un documentar despre auto motivare,in care ideea de baza e sa gandesti mereu pozitiv.Dar de exemplu,daca ti-e frica de un examen, nu inveti si gandesti pozitiv,tot il pici.Deci si treaba asta trebuie aplicata cu cap

Liviu spunea...

"Cel mai mare obstacol în calea succesului este frica de esec". Lucrul asta face parte din categoria , atragi tot ceea ce gandesti. Suna simplu in teorie, -- nu te mai gandi la esec-- , dar nimeni nu poate sa faca asta, sa iti fie frica este ceva normal si uman pana la un anumit punct.

Mult succes

Cristina spunea...

@Camy: Nu, nu l-am vazut!

Calin.Crainic spunea...

go ahead, baby! peste ani se va numi experienta de viata, indiferent de cea ce gasesti la capatul tunelului.

Andrei Răduţu spunea...

Am ajuns cu timpul la concluziile ca marile piedici sunt cele pe care ni le punem singuri...asa ca ai incredere in tine si un pic de credinta si vei face alegerea cea buna:)...mult succes:)...sa nu uiti de tine in primul rand, dar in acelasi timp, incearca sa nu lovesti in cei care iti sunt alaturi:)