joi, 25 martie 2010

Bunul simt


Astazi mi-am dat seama ca o facultate, multi ani experienta, un teanc de diplome, de rezultate la olimpiade, un spor de merit considerabil sunt egale cu zero daca nu ai caracter!
Astazi in cadrul liceului a fost organizat un scurt moment in amintirea zilei francofoniei care fusese pe 20 martie. Pentru doar cateva minute, cat a avut fiecare din cei 40 de elevi, care s-au implicat in acest proiect a fost necesar doua repetitii generale si inca vreo trei individuale. Desi rolul fiecarei persoane nu a fost lung as spune eu, implicarea si munca a fost imensa.
La acesta intrunire s-au prezentat cei patru profesori de limba franceza care s-au implicat in pregatirea noastra, directoarea adjuncta care era tot de specialitate. Si inca trei profesori. Dintre acestia un stimabil, care de altfel imi este profesor pe toata durata in care a asistat la acest moment, adica vreo 20 de minute s-a distrat copios a ras tot timpul, zici ca venise la circ. Nici pe scaun nu a avut astampar, s-a rotit in toate partile, bine ca nu era cu rotile. Am incercat sa il ignor dar sincer nu puteam, fiind putini profesori, nu puteam sa nu il remarc. Cand a venit momentul meu, brusc a inceput sa se strambe, sa ofteze sa isi arate scarba generala pe care o avea.
In concluzie aceasta festivitate dedicata zilei francofoniei a fost un moment reusit din punctul prestatiei noastre si a implicarii celor 4 profesoare. Cat priveste absenta atator profesori, din 60-70 s-au gasit sa vina trei ma pune pe ganduri. In afara de cativa care au fost la sindicat astazi, si a unei doamne profesoare dragi mie ce nu a putut sa vina astazi din motive obiective, ochii mei i-au cautat privirea, din pacate au dat peste niste ochi sfidatori si reci... , restul ar fi trebuit sa fie prezenti.

6 comentarii:

Liviu spunea...

doamne unde o sa se ajunga cu inganfarea asta exagerata. LA BALAMUC !!!!

CUnosc multi profesori care se dau mult prea importanti, desii de cele mai multe ori nu este cazul. In fine :-j

NIKE B. spunea...

Să ai o zi bună si numai bine cu stimă NIK

Tivadar Emanuel spunea...

aiurea ....
profu' era cel de istorie?

Cristina spunea...

@Tivadar Emanuel: Daaaaa, cine altcineva...
Ce nebun din tot liceul si-a tinut ora (adica a ascultat intreaga ora) in vinerea mare, fiind ultima ora? Se inchisesera si cataloagele, a venit fara, dar bineinteles cu agenda personala in care a notat participarea fiecaruia...
Am o parere atat de proasta despre el...

Tivadar Emanuel spunea...

las' ca ii scapa si de el

Cristina spunea...

@Tivadar Emanuel: Cand ma gandesc la un an cu 3 ore pe saptamana ( si cu optionalul bagat pe gat) ma apuca durerea de cap...