joi, 18 noiembrie 2010

Pentru un suflet sensibil...


Ieri mi s-a frant inima cand am vazut-o plangand...
O stiam puternica, dar orice om puternic are irascibilitatea lui. A pus prea mult suflet in sculptarea noastra, a destinelor, a inimilor. Ce a primit in schimb? Reprosuri si judecata unor persoane rau intentionate. Privirea ii era pierduta in regrete, invinovatindu-se singura de propria implicare.
De doua-trei saptamani am observat multe schimbari in atitudinea sa, in caldura glasului, in sclipirea ochilor. Nu mai este aceeasi persoana sigura pe ceea ce face, ezita lasandu-se coplesita de cuvinte. Cuvintele care o data ii dadeau aripi in discursurile sale, acum parca o ranesc.
Pune prea mult suflet in ceea ce face si asta se vede. Insa uneori nu mai conteaza sa-ti pui sufletul pe tava in fata nimanui. Traim intr-o lume inconjurata de suflete reci, care au incetat sa le pese. Arunca cu noroi in cei din jur... Un suflet cald nu-si va gasi niciodata locul intre aceste fiare, oricat de mult ar incerca.
Pentru ca un suflet bun nu poate sa se transforme intr-unul rau, pentru ca nu merita ca nimic sa se termine aici, pentru ca razbunarea te poate termina ca om, dar si pentru ca aceasta situatie nu este placuta si devine insuportabila... Un singur lucru merita facut. Sa privesti rolul tau ca o piesa de teatru in care tu esti actorul, trebuie sa fi un om puternic iar daca nu esti, faci tot posibilul sa disimulezi. Trebuie sa trecem peste toate incercarile vietii...

Un comentariu:

Anonim spunea...

razbunarea te poate termina ca om :) ... o parte a lumii e cu inima de piatra, rece, pentru ca nu au acces la adevaratele personalitati morale din ziua de astazi. nu ca ele nu ar exista, dar se promoveaza din pacate non-valoarea. Hai sa schimbam ceva.