sâmbătă, 21 mai 2011

Sfintii Constantin si Elena


La data de 21 mai, credinciosii ortodocsi si cei romano catolici ii sarbatoresc pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena. Imparateasa Elena a trait intre anii 248-329 si a fost cunoscuta ca o femeie deosebit de credincioasa si de pioasa. A infaptuit pelerinajul in Palestina si se considera ca ea a descoperit Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos si ramasitele celor trei magi. Imparateasa Elena a ridicat Biserica Sfantului Mormant. Imparatul Constantin, in anul 312, in ajunul luptei cu marea armata a lui Maxentiu, a vazut pe cer semnul unei cruci stralucitoare cu inscriptia "IN HOC SIGNO VINCES" adica "PRIN ACEST SEMN VEI BIRUI". In noaptea aceea i-a aparut Iisus Hristos care I-a cerut sa puna semnul crucii pe steagurile sale si armata ii v-a fi protejata. Constantina a facut aceste lucruri si a castigat lupta. Ca urmare in anul 313 a dat Edictul de la Milan prin care crestinismul este recunoscut ca religie in stat si este chiar protejat. In anul 321 instituie duminica ca zi de repaus. Ulterior renoveaza orasul Byzantion de pe malul Bosforului, se muta aici si il transforma in capitala Imperiului. Orasul ii v-a prelua numele si se v-a numi Constantinopol.
Cu ocazia sarbatoririi Sfintilor Imparati Constantin si Elena permiteti-mi sa urez tuturor celor care poarta aceste nume, un sincer LA MULTI ANI, sanatate lor si celor dragi, implinirea tuturor dorintelor.

Un comentariu:

Anonim spunea...

As dori un link exchange cu blogul tau , Nume 2blackjack Link : http://2blackjack1.wordpress.com/ Astept un mesaj daca esti de acord . Multumesc!