vineri, 20 mai 2011

Situatia invatamantului brailean

Avem din pacate, desi nu imi face cinste sa recunosc, fiind braileanca, un sistem deficitar, slab cotat comparativ cu celelalte orase. Profesorii braileni sunt in proportie de 70% dezinteresati, nu mai sunt preocupati sa le explice elevilor cu adevarat lectia predata sau unii dintre ei nici nu mai predau...
Sunt cazuri de continuitati, acordate pentru al 4-lea an, unor cadre didactice care se incapataneaza sa lase scaunul, tinand parca cu dintii de acesta, dorind parca sa mai reactualizeze "anii de glorie". Trebuie sa va spun ca mai sunt si continuitati acordate in deplin acord cu rezultatele profesionale stralucite a unor profesori care si-au dedicat viata elevilor.
Avem oameni corupti, fara scrupule care si-au pus prietenii, rudele si de ce nu familia in invatamant. Au creat un cerc inchis in care se practica razbunarea, instaurarea mitei, servilismul, demagogia, dilentatismul, nepotismul, dictatura bunului plac.
Definitivatul, gradele, titularizarile, gradatile de merit apar ca ciupercile fara vreun temei, in functie de relatiile pe care le ai la inspectorat.
Profesorii inimosi si valorosi cu fiecare an ce trece, mai dispar, unul cate unul iese la pensie, facand loc in urma, unor tineri nepregatiti, care se titularizeaza dand niste telefoane unde trebuie date... Lucrarile nu se mai corecteaza ca odinioara in Bucuresti...

Astept parerile atat ale brailenilor cat si a celorlalti. In functie de comentariile primite, voi dezvolta o anumita ramura, sunt multe de spus, eu am trecut in revista cateva aspecte...

O, tempora! O, mores!

6 comentarii:

Ioana spunea...

Eu as intreba cati din inspectorii braileni stiu sa scrie si sa vorbeasca corect? In atentia CCD: poate le organizati un Curs de formare ''scris-citit-comportament''! Asta asa, ca sa le mai ocupati timpul, oricum nu se mai lipeste nimic de ei.
La Braila este o clica neneorocita in ISJ , ECHIPA ESTE FORMATA DIN RUDE , NASI SI FINI care au format un "SISTEM" care nu pate fi penetrat si in care domneste interesul personal.

Cristina spunea...

@Ioana: Nu am de unde sa stiu, nu i-am testat...
Poate se va sparge aceasta clica, dar trebuie sa fim constienti ca se va forma o alta...

traducator Craiova spunea...

Pregatirea profesorilor lasa de dorit din pacate!

Anonim spunea...

Cum azi avem atâţia profesóri
Incompetenţi, inculţi, plagiatori,
Orice cretin şi orice nulitate
Termină azi, vedem, o facultate,
Iar mâine, tot pe verzişori,
Ajung şi ei, vai, profesori!...

Cristina spunea...

***ANUNT!***
Nu ma intelegeti gresit, nu tin cu nimeni nici cu domnul inspector Botea, nici cu vreun alt profesor brailean. Daca lasati vreun comentariu nu vreau jigniri la adresa vreunui cadru didactic sau daca aveti de gand, macar cenzurati-va, altfel comentariul nu va fi acceptat!

Am respins un comentariu!

Elly spunea...

Articolul dumneavoastra este promt si la obiect, poate prea sintetizat...
Domnul Closca Marian director al centrului de asistenta educationala din Braila, invarte multe in acest oras...
De asemenea, as sugera sa includeti in articol si despre "saltul de pe un post pe altul"...