luni, 15 februarie 2010

Cand lucrurile se intampla...


Uneori se intampla lucruri neasteptate. Cand te astepti mai putin ti se intampla un lucru ce il asteptai de foarte mult timp!
Ma intrebam adesea care este misterul lucrurilor care pur si simplu se intampla.
Si am ajuns la concluzia ca sunt de fapt doua „mistere”: primul e sa ai o atitudine pozitiva fata de viata, si al doilea, e sa nu ai asteptari.
Cum asa?
Sa ai o atitudine pozitiva, toata fiinta ta, sa fie si sa emane iubire, compasiune, armonie. Inseamna sa intelegi de ce lucrurile se intampla.
Sa nu ai asteptari inseamna sa nu-ti programezi ceea ce ti se va intampla. Sa nu faci proiectii mentale influentate de teama. Eu obisnuiesc adesea sa imi programez, ce am de facut in fiecare zi, pana in cel mai mic detaliu. Si din pacate, niciodata nu mi se intampla nici macar jumatate din cele prestabilite.
Mintea are o forta incredibila. Dar forta sa, se manifesta doar fata de tine, te face sa relationezi, pozitionezi fata de altii, te face mandru, ambitios, lacom, iti schimba modul in care vezi lumea, te face sa te simti bogat sau sarac intr-o lume in care poti avea tot ce ai nevoie ca om!
Totusi trebuie acceptat ca nimic nu e intamplator in viata!

4 comentarii:

Antiignorantu spunea...

nimic nu este intamplator ...exista un scop...nu stiut sau intuit de toti....

Tivadar Emanuel spunea...

si eu imi fac programu' pentru a 2-a zi ...si nici mie nu-mi iese nicodata precum stabilisem ....dar nu pot sa nu-mi fac un program ...daca nu l-as face ar fi si mai aiurea

Anonim spunea...

așa este...foarte important este să gândim mereu pozitiv, pentru că ceea ce emitem primim și înapoi și da, orice se întâmplă are un anumit scop și orice persoană pe care o cunoaștem are rolul său în formarea noastră ca oameni.

Cristina spunea...

@Tivadar Emanuel: Sunt obisnuita sa imi fac un program si nu pot renunta la acest obicei...
@Adinna: Nu e neaparat sa primesti inapoi acel optimism de care dai dovada, da te bucuri de o stare mentala buna!!!