sâmbătă, 20 februarie 2010

Miroase a primavara timpurie


Chiar ma gandeam ieri ca miroase a primavara si abia acum mi-am dat seama ca fiecare anotimp are mirosul lui, pana acum am crezut ca doar iarna are un miros specific de rece. Vara miroase a pamant incins, mai ales dupa o ploaie calda. Toamna miroase a frunze uscate si cald, miroase a cafea, iar primavara miroase a aer curat, e ca si cum toata poluarea dispare, deschizi geamul dimineata si iti umplii plamanii cu aer proaspat si iti mangai urechile cu ciripit de pasarele.
Stiu ca toate lucrurile astea sunt subiective, este doar perceptia mea, poate altcineva miroase anotimpurile diferit. Ceea ce as vrea sa strig in gura mare este ca merita, pentru 5 minute sa te opresti si sa inchizi ochii, sa inspiri adanc si sa te bucuri ca ceea ce este in jurul tau, pentru ca nu va fii niciodata de doua ori la fel.
Va doresc un week-end placut!

5 comentarii:

Anonim spunea...

da, aşa este...şi mie mi se pare că fiecare anotimp are mirosul lui :)

Alex spunea...

superb ai spus ce ai spus la urma, sa ne bucuram de viata pentru ca merita, asta inseamna "ttraieste clipa" nu ceea ce altii spun....traieste clipa, maine poate mori si nu ai experimentat tot(experimentat din toate pct de vedere)

Tivadar Emanuel spunea...

eu am simtit miros de primavara acum doua saptamani ..era vineri ... era o dimineata urata si cu toate astea eu simteam acel miros in aer..acel miros de primavara..si le-am zis colegilor care mai ca nu au ras de mine afara fiind destul de urat; dupa-masa ma cheama un coleg pe balcon si-mi zice ca acum si el simte miros de primavara..iesise soarele, era cald ...era primavara ...doar cateva ore insa!

Luana Aldor spunea...

Dacă tot ai făcut o sinestezie anotimpuri - simțuri, eu aș fi spus altfel. Cam așa: iarna miroase a curat, primăvara miroase a parfumuri, vara miroase a trupuri încălzite, iar toamna miroase a bogăție în toate sensurile (bogăția luminii care nu arde, bogăția de peste an a ceea ce ai strâns, bogăția experiențelor din intervalul unei rotații întregi în jurul soarelui etc)...

Cristina spunea...

@Tivadar Emanuel: Eu am descoperit primavara mai tardiv...
@Luana Aldor: Nu am avut suficienta inspiratie!