luni, 31 mai 2010

31 mai – Stop tutunului! Nu-ti fuma viata...


Sarbatorita in fiecare an, incepand cu 1988, Ziua Mondiala Anti-Fumat reprezinta o oportunitate pentru fumatori de a scapa de adictie.
Astfel, potrivit unei statistici a Organizaţiei Mondiale a Sănătătţii (OMS), circa 50% din fumători mor din cauza bolilor provocate de substanţele nocive din ţigări, precum cancerul pulmonar, cel esofagian sau gastric. De asemenea, fumatul creşte predispoziţia catre boli de inimă şi slăbeşte imunitatea.
“Cei care fumează se îmbolnăvesc mult mai repede, iar tratamentul bolilor cauzate de fumat – cum ar fi bolile cardiovasculare, boli respiratorii, cancere şi multe altele implică cheltuieli exorbitante care sunt acoperite de cele mai multe ori de stat. Comparând România cu alte ţări în care, prin măsuri legislative aspre precum şi programe de consiliere şi tratament medicamentos, se încurajează renunţarea la fumat, am ajuns la concluzia că la fiecare 5500 de români (aproximativ 1 din 1000) care ar renunţa la fumat, s-ar economisi 5.1 miliarde de lei la bugetul de sănătate în următorii 10 ani.” – capital.ro
Cu ajutorul tau si a vointei tale, vei reusi sa te bucuri de o viata libera si lipsita de acest drog.

*Pentru iubitorii de lectura va invit sa cititi aceasta carte. Poate o sa va determine sa renuntati la tigari!

Niciun comentariu: