miercuri, 12 mai 2010

Oamenii needucati


Ne intalnim tot mai des cu ei, sunt prezenti in viata noastra. Cel putin mie mi se intampla tot mai des sa dau peste astfel de oameni, chiar de cateva ori pe zi, ceea ce imi strica in mod repetat buna dispozitie.
Pot fi identificati cu usurinta pretutindeni, avand o tinuta aparte data de purtarea cu mandrie a trasaturilor care il desemneaza ca apartinand categoriei de needucat. In plus, cauta sa se faca remarcat.
E cel care sta cu sapca pe cap intr-o incapere, cel ce se lipeste de tine la un rand gata sa te calce pe picioare, cel care ignora randul si se aseaza primul, cel care isi sulfa nasul zgomotos si direct pe strada, cel care arunca ambalajele pe strada, cel care priveste neclintit din pozitia sezand in tramvai un batran, cel care claxoneaza insistent cand a aparut lumina rosie la semafor si cei din fata nu au pornit, cel caruia ii suna telefonul mobil in timpul unuei sedinte, cel care iti scuipa seminte, cel a carui masina in mers este o sursa de zgomot, altfel nu pot numii manelele, cel care isi aseaza ostentativ pe masa toate telefoanele mobile pe care le are si vorbeste continuu.
Asadar oameni needucati intalnesti la tot pasul. Singura regula pentru el este ca nu are reguli: e cel care are intotdeauna dreptul sa faca ce, cum si unde vrea, el e singurul care conteaza si pentru el s-a creat lumea. Regulile celelalte sunt pentru fraieri de rand, ca mine sau ca tine.
Intrebarea pentru voi este: fugim sau ramanem si luptam?

4 comentarii:

BlackCat spunea...

Eu raman si lupt. Sunt incapatanata si vreau sa dau un exemplu de bun simt la ceilalti. Cred ca pana la urma bunul simt este o chestie cu care te nasti. Daca unii nu il au atunci sunt oarecum retarzi (sunt rea, stiu).

Tivadar Emanuel spunea...

intrebare grea...
dar un om doi nu-i poate schimba ...
eu sincer incerc sa-i ignor ....

Cristina spunea...

@BlackCat: Esti realista!
@Tivadar Emanuel: Uneori nu ii mai pot ignora, oricat as vrea...

Anonim spunea...

eu cred k tb sa luptam.....chiar de azi mi-am promis k nu mai las oamenii needucati sa ma enerveze la culme....mi s-a intamplat ceva ce m-a scos din sarite....nu are rost sa dau detalii c-o sa-mi iasa par alb