joi, 1 iulie 2010

Afara parca nu mai este niciun anotimp...


Nu poti spune niciodata ca e vinovat vantul de zborul tau, sau mai bine spus de caderea ta, noaptea de oboseala ta sfasietoare sau soarele de durerea ochilor tai. Sunt intr-o naiva cautare a anotimpului meu. Parca timpul avea nevoie de sunete pentru a-si exprima tacerea, parca plecase intr-o calatorie indepartata.
Cum ar fi daca timpul, ar pierde controlul asupra oamenilor?

4 comentarii:

privitorbanal spunea...

Mai intai, un link
http://dragos-m-6-ani.blogspot.com/search/label/Povesti

Mai apoi, inca alte cateva (putine, promit) cuvinte. Dragos scrie, desi are numai 6 ani si... Saptamana trecuta si-a ... lansat prima carte! Si, printre altele, a scris si despre timp...

"Povestea copilului care voia sa treaca timpul mai repede

Tatal i-a spus copilului sau ca i-a luat un dar, pentru ziua lui.

Ce?.. Ce cadou?.. a intrebat copilul, care era nerabdator.

E o surpriza, nu trebuie sa-ti spun.

Ba spune-mi, spune-mi! Nu am rabdare, spune-mi! Si pana la urma l-a convins pe tatal lui sa-i spuna. Era o masinuta galbena de pompieri.

Da, si i-a spus, dar copilul a intrebat:

Cand va veni ziua mea, peste cate zile?

Peste mult timp..., a raspuns tatal.

Atunci, vreau sa treaca timpul mai repede! Nu am rabdare.

Dar tatal lui i-a spus:

Nu e bine ca timpul sa treaca mai repede, numai ca tu sa-ti primesti cadoul mai repede. Noi vom imbatrani mai repede, iar tu te vei face om mare mai repede...

Dar parintele a vorbit in zadar. Baiatul lui si-a dorit asa de mult, ca s-a intamplat. Copilul a facut o magie cu toata dorinta lui care s-a transformat intr-o energiuta, apoi intr-o energie si copilul, daca a cerut asta, a vazut cum timpul trece mai repede. A primit cadoul, dar imediat s-a facut mare si nu a mai avut ce face cu acea jucarie pe care a primit-o cadou. Si s-a facut tot mai mare, pana a ajuns cu barba alba si cu mustata alba.

Zilele lui de nastere treceau repede, repede, una dupa alta si el a adunat o multime de cadouri in camera lui, dar parintii lui s-au facut batrani, batrani si au murit. Toti prietenii lui de joaca au iesit la pensie si stateau ma mult prin casa ca erau bolnavi.

Da, si el a fost trist, i-a parut rau si si-a spus ca asta a fost poate doar un vis urat. Si a spus ca da toate cadourile inapoi, numai ca sa se intoarca timpul inapoi, cum a fost. Sa fie din nou copil.

Casa a ramas goala fara cadouri, dar timpul s-a intors inapoi de cand era el la gradinita, da, si parintii lui traiau si il iubeau, si totul era ca mai inainte. Iar prietenii lui erau din nou in grupa pregatitoare, nu mai erau la pensie.

Si intr-o zi a gasit intr-un sertar o poza cu un mosneag care avea in mana o masinuta de copil mic si masina aceea galbena de pompieri parca o cunostea el de undeva. Si el a intrebat atunci pe tatal sau: Cine e aici? Cine e mosneagul asta? Dar tatal lui a spus: Nu stiu, dar seamana cu noi la figura. Cred ca e cineva din familie, dar care nu mai e demult. Tatal lui nu stia, pentru ca nu l-a vazut niciodata pe copilul lui batran, dar copilul si-a adus aminte, pentru ca semana cu el, numai ca avea barba si mustata albe. Si atunci si-a dat seama ca in poza era chiar el, el de cand timpul trecea foarte repede. Si s-a uitat la poza si i-a spus tatalui lui ca stie ce surpriza i-au pregatit pentru ziua lui.

Ce surpriza? A intrebat acesta.

O masinuta galbena de pompieri!

De unde stii? Ai gasit cadoul impachetat sub pat si l-ai desfacut?

Nu-nu, a zis copilul. Asa stiu eu. Dar acum am rabdare si nu mai cer sa vad cadoul meu mai repede.

Si asta a fost povestea. Ti-a placut?

5 ani si 7 luni."

Cristina spunea...

@privitorbanal: E uimitor pentru 6 anisori...
Da, mi-a placut acest joc al subconstientului cu timpului. Aceasta incursiune intr-un timp nedefinit. Un periplu, aparent o surpriza placuta s-a transformat in cel mai negru cosmar.
Timpul este ireversibil si nu iti reda amintirile pierdute in zapaceala si nici nu poate trece in goana. Trebuie sa stii sa savurezi fiecare clipa, sa te bucuri de fiecare etapa din viata, pentru ca are avantajele sale.Timpul lasa urme asupra fiecaruia dintre noi. Unii ii simtim trecerea mai repede, altii mai putin. Unii regreta timpul pierdut, altii multumesc ca li s-a dat o noua zi. Timpul merge inainte si noi trebuie sa profitam de fiecare minut!
Multumesc pentru vizita ta!!!

Braila Blog spunea...

Vrei să ai un blog personal ? Participă la Concursul: Bloguieşte brăilene! ( http://brailablog.info/2010/06/15/concurs-castiga-un-blog/ ) şi poţi câştiga un blog marca E-ProDesign.net
Tot ce trebuie să faci este să scrii un articol despre oraşul Brăila iar după data de 15 iulie să-ţi convingi prietenii să te voteze.

Cony spunea...

"Cum ar fi daca timpul ar pierde controlul asupra oamenilor?"
Timpul nu are control asupra noastra, cred eu. El trece si fiecare il valorifica sau nu, cum crede de cuvinta. Ti se poate parea ca trece mai repede sau mai incet, in functie de starea ta. Timpul este acelasi.