miercuri, 2 februarie 2011

Nu am nimic cu nimeni dar,...


Nu vreau sa credeti ca sunt rautacioasa sau ca am ceva cu cineva insa nu pot sa trec peste anumite lucruri. Nu stiu daca vi se pare normal ca la varsta de 80 de ani sa mai profesezi ca profesor universitar? Ce randamente profesionale mai poti sa ai daca iti tremura creta in mana? Nu vizez pe nimeni in mod special, privesc aspectul general. Pot sa ma refer si la Arhitectura din Bucuresti sau la U.B.B din Cluj sau la oricare alta facultate.
Mi se pare deja prea mult sa-ti uiti materia pe care trebuie sa o predai, sa stai debusolat cu o carte scoasa de tine in urma cu zeci de ani, sa nu mai poti sa o citesti, de fapt sa-ti tremure mana si cand pui o nota. Si toate acestea nu vrei sa le accepti pentru ca scaunul e cel mai important. Oare atat de hamesiti de bani sunt unii? De ce sa nu accepti ca respectiva cariera a ta este pe sfarsite si sa refuzi sa lasi catedra unui coleg tanar, care se chinuie sa-si gaseasca un post si nu reuseste din cauza unora care tin cu dintii de scaunele lor...?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Poate cu noua Lege a Educatiei scapam de acesti "hamesiti" ca bine i-ai numit!

Tivadar Emanuel spunea...

"Nu stiu daca vi se pare normal ca la varsta de 80 de ani sa mai profesezi ca profesor universitar? " desigur ca nu e normal ... stiu si eu care predau desi cred ca nici nu stiu ce predau...

Cristina spunea...

@Tivadar Emanuel: E bine ca stiu ziua de salariu si ca nu au uitat sa-si numere banii!