luni, 9 august 2010

Sonata de vara


Prin perdeaua de ganduri, adierea suava a vantului isi face loc pe fereastra camerei. Iar in jocul acela de lumini si umbre ale crengilor, inima bate in ritmul unei sonate asudate. Se proiecteaza pe peretii incalziti de cu zi, prelungindu-se in exterior, in gradina. In aceasta valtoare a senzatiilor, zgomotul orasului care dormiteaza si mirosul de pamant uscat dau aceea nuanta de cetate, acum urbana, care candva a fost intre Orient si Occident. Intunericul estompeaza taria dinamicului insa aduce sublimul misterului si al spontaneitatii. Cate vise racoaroase nu ascunde aceasta sonata dansanta de vara? Cate ritmuri frante? Cate portative complete şi definite? Cate valuri sparte de nisipul rece? Cate valuri nascute in largul care nu se mai zareste? Cate umbre parasesc fereastra? Cate vin in vizita, pe furis? Cat este timpul din viata ta? Cat este viata din timpul tau?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ai un stil placut,frumos de a scrie,de a exprima simtiri,stari.Pe mine m-ai impresionat si te vei gasi din aceasta seara incepand,in blogroll-ul meu pentru ca meriti! :D
Imi dau seama ca citesti mult din pasiune ceea ce e de admirat si chiar sunt uimita gandindu-ma ca lumea nu e atat de mare precum credeam eu.Si eu sunt pasionata de filosofie(am citit doua dintre dialogurile lui Platon: "Banchetul sau Despre iubire","Phaidon sau Despre suflet"),de citit in general(app. am vazut ca si tie iti place Eliade),imi pare interesanta psihologia si ma bucur cand am onoarea de a cunoaste oameni care-mi seamana.Oameni profunzi,visatori,optimisti.
Bravoo tie! :D

Cristina spunea...

@Alinutza: Multumesc pentru apreciere.
Desi imi place sa citesc orice, imi dau seama ca sunt tare pretentioasa. Imi place foarte mult stilul lui Eliade si a lui Cioran. De asemenea, am citit si din Octavian Paler (Rugati-va sa nu va creasca aripi, Scrisori imaginare, Viata pe un peron, Convorbiri cu Octavian Paler si Poeme). Apreciez si scrisorile lui Seneca, dar si romanul Satyricon scris de Petronius (nu pot sa spun ca m-a atras continutul propriu-zis ci descrierea minutioasa). O carte buna, in viziunea mea trebuie sa aiba o descriere de exceptie, in tocmai ca romanele lui Marcel Proust.
Imi face si mie deosebita placere de a citii blogg-ul tau si a te cunoste prin intermediul gandurilor. Te mai astept!

Anonim spunea...

Cu siguranta "mai trec pe la tine" cu simplul argument ca ma simt bine aici! :D Si eu te astept in "coltul meu de suflet" cu drag si sper sa fie de bun augur vizitele;)
In legatura ca ceea ce citesti,toata stima pentru tine! Parintii tai trebuie sa fie fericiti cu asa o fata avand in vedere zilele in care ne aflam.
Te pup!