luni, 1 septembrie 2008

Avem timp-(Octavian Paler)

Avem timp pentru toate.
Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga,sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noiinsine,avem timp sa citim si sa scriem,sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,avem timp sa ne facem iluzii si sa rascolim princenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli,sa invinovatim destinul si amanuntele,avem timp sa privim norii, reclamele sau un accidentoarecare,avem timp sa ne-alungam intrebarile,sa amanam raspunsurile,avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,avem timp sa primim lectii si sa le uitamdupa-aceea,avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.Avem timp pentru toate.Nu e timp doar pentru putina tandrete.Cand sa facem si asta murim.
Am invatat unele lucruri in viata pe care vi le impartasesc si voua!!
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeascaTot ce poti face este sa fii o persoana iubita.Restul ... depinde de ceilalti.
Am invatat ca oricat mi-ar pasa mie altora s-ar putea sa nu le pase.
Am invatat ca dureaza ani sa castigi incredere si ca doar in cateva secunde poti sa o pierziAm invatat ca nu conteaza CE ai in viata Ci PE CINE ai.
Am invatat ca te descurci si ti-e de folos farmecul cca 15 minute.Dupa aceea, insa, ar fi bine sa stii ceva.
Am invatat ca nu trebuie sa te compari cu ceea cepot altii mai bine sa faca.Ci cu ceea ce poti tu sa faciAm invatat ca nu conteaza ce li se intamplaoamenilor ci conteaza ceea ce pot eu sa fac pentru a rezolva
Am invatat ca oricum ai taia.Orice lucru are doua fete.
Am invatat ca trebuie sa te desparti de cei dragi cucuvinte calde.S-ar putea sa fie ultima oara cand ii veziAm invatat ca poti continua inca mult timp.Dupa ce ai spus ca nu mai poti
Am invatat ca eroi sunt cei care fac ce trebuie,cand trebuieIndiferent de consecinte
Am invatat ca sunt oameni care te iubescDar nu stiu s-o arate
Am invatat ca atunci cand sunt suparat am DREPTUL safiu suparatDar nu am dreptul sa fiu si rau
Am invatat ca prietenia adevarata continua sa existechiar si la distantaIar asta este valabil si pentru iubirea adevarata
Am invatat ca, daca cineva nu te iubeste cum ai vreatuNu inseamna ca nu te iubeste din tot sufletul.
Am invatat ca indiferent cat de bun iti este unprietenOricum te va rani din cand in candIar tu trebuie sa-l ierti pentru asta.Am invatat ca nu este intotdeauna de ajuns sa fi iertat de altiiCateodata trebuie sa inveti sa te ierti pe tineinsutiAm invatat ca indiferent cat de mult suferi,Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.
Am invatat ca trecutul si circumstantele ti-ar puteainfluenta personalitateaDar ca TU esti responsabil pentru ceea ce devii.
Am invatat ca, daca doi oameni se cearta, nuinseamna ca nu se iubescSi nici faptul ca nu se cearta nu dovedeste ca seiubesc.
Am invatat ca uneori trebuie sa pui persoana peprimul locSi nu faptele sale.
Am invatat ca doi oameni pot privi acelasi lucruSi pot vedea ceva total diferit
Am invatat ca indiferent de consecinteCei care sunt cinstiti cu ei insisi ajung maideparte in viata
Am invatat ca viata iti poate fi schimbata in cateva ore de catre oameni care nici nu te cunosc.
Am invatat ca si atunci cand crezi ca nu mai ai nimic de dat cand te striga un prieten vei gasi puterea de a-lajuta.
Am invatat ca scrisulCa si vorbitulPoate linisti durerile sufletesti
Am invatat ca oamenii la care tii cel mai multIti sunt luati prea repede ...
Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seamaUnde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu ranioamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubescCa sa pot sa fiu iubit

Niciun comentariu: