miercuri, 3 septembrie 2008

Fericirea,un cuvant abstract


Fericirea.ce cuvant pretentios si totodata atat de simplu.

Sa fii fericit!?Ce inseamna a fii fericit? Mi-am pus aceasta intrebare de mii de ori si de fiecare data aveam alt raspuns.Sunt atatea feluri de fericire incat uneori nu-ti dai seama ca esti fericit si lasi fericirea sa treaca pe langa tine.
Atunci cand ai sufletul deschis fericirea vine usor si gasesti in orce lucru marunt un strop de fericire.Poti fi fericit in fiecare zi,in fiecare ora,daca iti lasi sufletul purtat de lumina.Acea lumina care vine de la Dumnezeu.Acea lumina pe care,fiecare din noi o are.Ne nastem cu ea.Depinde de noi cum o purtam.Uneori,apasati de durere ,uitam de lumina ascunsa in noi,iar cand avem nevoie de ,uitam ca exista.

Apasati de griji,de framantarile noastre de zi cu zi,uitam sa cautam fericirea.Dar daca avem noroc,cineva sau ceva o face sa iasa afara si sa ne umple sufletul de fericire.
in ani care au trecut,cand cautam cu disperare fericirea,pe care credeam ca am pierdut-o pentru totdeauna.Dar mi-am dat seama ca acea fericire e de fapt linga mine dar nu o vedeam,nu voiam sa o vad.
Dorinta hranita de acel ideal,e vie si acum,recunosc si o sa fie tot restul vieti mele.Acea dorinta,acea taina a sufletului meu nu stiu daca se va implini in aceasta viata ,dar mai am speranta.

Incerc sa caut in mine si in jurul meu un substitut pentru cea ce vreau.Indoieli chinuitoare ma macina si acum si inca nu am gasit raspunsuri..poate nu vreau sa le gasesc ,poate mi se pare prea simplu....

Nu vreau sa recunosc ca orbita de dorinti, nu vad langa mine ceea ce caut de atatia ani: FERICIREA.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cu siguranta e cel mai bun blog pe care l-am citit pana acum, ar trebui sa avansezi in domeniul literar pentru ca din cate observ ai talent artistic si vezi lumea din prisma unui adult.

Anonim spunea...

scrii f bine....sunt de acord cu cealalt comm.cred ca ai avea succes in domeniul literar