miercuri, 23 decembrie 2009

10 Recorduri ale Craciunului

Craciunul este iubit de milioane de oameni din toata lumea. De ce sa nu faci si ceva demn de un record in timp ce pregatesti masa de Craciun sau impodobesti pomul? Va prezentam aici 10 recorduri uimitoare de Craciun.

1. Cel mai vandut cantec de Craciun este “Do They Know It’s Christmas” (”Stiu si ei ca este Craciun?”) de catre formatia Band Aid. Cantecul a fost scris de Sir Bob Geldof, a fost vandut de peste 50 de milioane de ori si continua si astazi sa fie preferatul multora.
2. Cel mai mare cadou de Craciun din lume a fost Statuia Libertatii. Francezii au daruit-o americanilor in 1886. Are 46 de metri inaltime si cantereste 204 tone.
3. Cea mai valoroasa felicitare de Craciun a fost vanduta la o licitatie in Devizes, Wiltshire, Marea Britanie in 2001 pentru 40 000 USD. Felicitarea a fost initial trimisa de catre Sir Henry Cole bunicii sale in 1843.
4. Cel mai mare ornament sub forma de inger are 5,57 metri inaltime si este facut din 2946 sticle de bere. Acesta a fost expus publicului in Ianuarie 2000 in Nuevo Leon, Mexic.
5. Cel mai mare artificiu de Craciun a avut 55 de metri lungime si 3 metri in diametru, fiind creat in Australia.
6. Cel mai inalt pom de Craciun a fost un eucalipt de 80 de metri inaltime, fiind impodobit cu 3000 de luminite. Acest record a fost mai tarziu respins de Cartea Recordurilor deoarece eucaliptul nu este un copac rasinos.
7. In fiecare an, locuitorii din Gavle, Suedia construiesc cea mai mare capra din fan, aceasta fiind traditia lor de Craciun. Din pacate, aceasta capra de 13 metri inaltime si 7 metri latime este la scurt timp arsa.
8. Cel mai mare magazin de Craciun este “Bronner’s Christmas Wonderland” din Michigan, Statele Unite. Magazinul are 50 000 de cadouri pe rafturile sale si o marime comparabila cu 5 stadioane de fotbal.
9. Cea mai mare adunare de colindatori a insumat 519 persoane, in Madison Square Garden din New York, Statele Unite.
10. Biblia este cea mai bine vanduta carte din lume, cu aproximativ un miliard de copii de-a lungul timpului.
sursa: Cancan- supliment TV

Band Aid - Do They Know Its Christmas
Asculta mai multe audio Muzica

Un comentariu:

Sydonia spunea...

Un Craciun fericit iti doresc, LA MULTI ANI!, toate cele bune in noul an.