joi, 17 decembrie 2009

Christmas holiday


Un moment de linistie care ne ofera sansa de a ne putea relaxa, de a lua o pauza de la rutina zilnica a vietii. Este un moment prielnic pentru o evadare din cotidian si o refugiere in sanul naturii, intr-un loc, ceva mai retras de ochii lumii.
Este un moment care incepe cu tot acel amalgam, alcatuit din febra cumparaturilor, a cadourilor si a curateniei. O febra a cumparaturilor, cand toata lumea navaleste in magazine si incepe a colecta cam tot ce se poate de pe raftul magazinelor, indiferent daca au sau nu nevoie de toate acele lucruri. Se cumpara tot felul de alimente pentru ca masa de Craciun sa fie cat mai bogata, chiar daca, dupa ce sarbatoarea trece, se arunca mai mult de jumatate din cele pregatite.
Si in final am ajuns si la acea febra a cadourilor cand toate magazinele de cadouri sau suveniruri sunt suprapopulate. Toata lumea arunca cu bani in stanga si in dreapta pentru a lua cat mai multe cadouri pentru cei din jur, cadouri care poate n-au nicio valoare sentimentala si care sunt daruite din simplul motiv ca este luna cadourilor, suntem rude sau ne cunoastem si asa este etic.
In loc sa fie o sarbatoare pe care sa o putem petrece in sanul familiei, in liniste, stransi toti in casa bunicilor, in jurul focului ce arde in soba, incantati de un curcubeu al mirosurilor care provine de la bucatele traditionale pregatite pentru masa de Craciun, poate si cu o cana de vin fiert in mana, care iti incanta narile cu un miros de scortisoara, avem tendinta sa transformam aceasta sarbatoare in ceva monden, cu foarte multa lume, cu care pe parcursul anului abia schimbam cateva vorbe si cu foarte multe bucate, care mai de care.

Niciun comentariu: