marți, 21 septembrie 2010

Eu ce am de castigat?

Din ce in ce mai des aud aceasta intrebare: Ce am de castigat din aceasta "afacere"? Mie ce imi iese? Se merita?
Conteaza sa reusesti sa treci de partea materiala. Cu toate ca suntem inconjurati de lucruri materiale partea financiara nu e totul in viata.
Poate nu ai nimic de castigat daca iti iei in carca niste responsabilitati, dar cu siguranta vei auzi o multumire din partea celorlalti, o lauda, vei reusi sa castigi admiratia multora, chiar daca nu ti-o spun in fata. Ai de castigat atat de multe, dar unii sunt prea orbi, au sufletul pierdut intr-o goana acerba. Cuvintele uneori iti hranesc sufletul, citesti aprecierea in ochii cuiva si iti este de ajuns.
Sunt de parere ca materialul cu sufletescul trebuie imbinate. Cu una dintre ele nu vei realiza mare lucru. Un suflet gol, instrainat, cuprins de o raceala stranie sau un suflet cald, ce vremurile grele il sting treptat... Nu incerca sa alegi, vei simti o oarecare nevoie si de cealalta latura. Daca nu o sa simti, inseamna ori ca iti vei refuza aceasta sansa, ori ca o parte din tine ai pierdut-o si nu mai ai o cale de intoarcere.

3 comentarii:

Anonim spunea...

e plăcut să poți să știi căcineva te apreciază. am observat însă că încercând să faci ceva ca să fi lăudat nu prea își iese. de aceea cred că mai bine faci ca să ai tu mulțumirea de sine că ai ajutat pe cineva :) ... e un sentiment fără de care nu poți să trăiești :)

Cristina spunea...

@Tzzumbi: Pentru mine este un amestec intre recunoastere si constiinta lucrului facut din suflet.

Tivadar Emanuel spunea...

ce fain gandesti