joi, 23 decembrie 2010

Tradiţii de Crăciun in lume


* Cei mai vechi copaci împodobiţi asociaţi cu Crăciunul apar în piesele de teatru medievale care îi au ca protagonişti pe Adam şi Eva. Potrivit acestor legende, copacii din Grădina Raiului erau decoraţi cu mere şi biscuiţi.

* Lumânările reprezintă un detaliu important al tradiţiilor din Ajunul Crăciunului în Gouda, Olanda. Gouda este centrul industriei olandeze de fabricat lumânări. Aici, în Ajunul Crăciunului se sting toate luminiţele, în timp ce primarul citeşte povestea Naşterii Domnului în piaţa centrală, la lumina lumânării.

* Vâscul este cunoscut încă din vremuri păgâne, când druizii foloseau planta pentru puterile ei magice şi tămăduitoare. Tradiţia sărutului sub vâsc de Anul Nou sau de Crăciun, în unele părţi ale lumii, este însă relativ recentă. Ea a devenit populară printre familiile de servitori englezi din secolul al 19-lea şi s-a răspândit încet, încet în clasa mijlocie, apoi în alte ţări.

* Cadourile se împachetează încă din vremea descoperirii hârtiei, în anul 105 d.Hr., în China. Hârtia decorativă de Crăciun s-a răspândit de-abia la Crăciunul din 1917, când un magazin din Nebraska a rămas fără hârtie şi a fost obligat să vândă plicuri colorate, decorative, pentru împachetarea cadourilor.

* În secolul al 19-lea, erau puse sub brad mai ales cadouri neîmpachetate, sau erau atârnate de ramuri. Uneori, oamenii ascundeau cadourile pentru a prelungi surpriza.

* În unele părţi ale Italiei, masa de Crăciun include 7 feluri diferite de peşte, pentru a comemora cele Şapte Taine. Peştele este însoţit de paste, salate, fructe şi pâine, precum şi de vin. La desert se servesc salate de fructe, panettone, biscuiţi condimentaţi, nuga şi nuci.

*In ceea ce priveste masa, americanilor le place vita de Craciun. In toate casele se gaseste un bol cu lichior de oua. E vorba de un amestec de lapte, galbenus de ou, rom si scortisoara care li se ofera musafirilor pentru a le aduce noroc

Sursa: aici

3 comentarii:

aventoro spunea...

Craciun Fericit!

Anonim spunea...

Fie ca iubirea,speranta sa ne calauzeasca intreaga viata!!
Te imbratisez:*:* :)

Cristina spunea...

Multumesc mult pentru urari!