luni, 21 decembrie 2009

Nimeni de nicaieri


De ce oamenii ajung sa-si puna capat vietii? Sa fie un moment spontan sau poate urmarea unui gand care ii urmareste de-a lungul timpului pana la infaptuirea actului respectiv? Nu stiu...
Dar o stire de ieri m-a determinat sa scriu acest articol... Am ramas surprinsa sa aflu ca trei barbati din Iasi au incercat sa-si puna capat zilelor, doi dintre ei inghitind otrava pentru sobolani si benzina, iar celalalt injunghiindu-se, pe motiv ca nu le pot asigura copiilor masa de Craciun. Din cate am inteles pronosticul medicilor este rezervat în cazul celor trei pacienti. Oare asta sa fie rezolvarea problemelor? Cu siguranta nu!

7 comentarii:

Unknown spunea...

Gandul sinucigas probabil ca sta in organism exact ca o boala ... intr-o stare latenta. Numai societatea depravata si lipsa de ajutor pe care statul o trece cu vederea pot face ca boala sa creasca si sa se ajunga in stadii avansate.

BlackCat spunea...

Sincera sa fiu (nu as fi in stare sa recunosc si pe blog la mine), m-am gandit de mai multe ori (cand ma copleseau prea mult anumite probleme) ca ar fi mai bine sa nu mai traiesc. N-am avut niciodata curajul (si asta cred ca ar fi singura chestie ok la faza asta) sa-mi duc pana la capat gandurile. Pe de alta parte nu sunt deloc de acord cu astfel de practici. Cum spunea Eliade (ca tot iti place si tie) in Jurnal "Am stiut doar - inca o data - ca exista un drum si exista o iesire". Orice problema are si o rezolvare si aceea nu e sinuciderea. In special cand sunt persoane care depind de tine (cum a fost in cazul pe care l-ai povestit, copii barbatului respectiv).

Ioana Radu spunea...

Depresia duce la multe lucruri, uneori chiar la actiuni ifricosatoare.
Vorbesc din proprie experienta. Eu eram pe cale sa ma indop de pastile, norocul meu ca ai mei m-au gasit la timp. Era o depresie adolescentina. Ma bucur ca am trecut peste si ca acum sunt un om sanatos.

mace spunea...

fata de 18 ani despre care vorbeam in articol a fost eleva liceului Panait Istrati, Braila

Maya spunea...

Sarbatori fercite!

Maya spunea...

Sarbatori fericite,un Mos Craciun darnic,si multe bucurii!

Cristina spunea...

@Claudiu: Ai dreptate!
@BlackCat: Pot spune ca sunt destul de puternica, niciodata nu m-am gandit ca ar fi mai bine sa nu mai traiesc. Cu siguranta am un rol in viata de dus. Dumnezeu mi-a dat o sansa! Cum ar fi viata doar cu urcusuri fara vreun coboras?
@Terra: E bine ca ai fost salvata sa ai grija de tine! Viata merita traita!
@Mace: Nu cunosc pe nimeni din acel liceu.
@Maya: Multumesc, sa fie!!!