joi, 24 decembrie 2009

Unde sunt vremurile de altadata?

Ce s-a intamplat cu ei. Unde sunt acele vremuri in care le vedeai zambetul pe buze atunci cand primeau o sacosica de portocale? Cand a avut loc aceea schimbare brusca de la fructele simbolice la bacnote cu o valoare considerabila?
Zilele trecute asistam la o discutie, intamplator surprinsa in autobuz. Un copilas de cam 7-8 ani era intrebat ce vrea sa ii aduca mosul... Raspunsul a venit prompt: pustiul isi dorea bani! Nu dorea jucarii, haine... Nu imi doresc sa mi-l imaginez peste vreo 10-15 ani!
Anul trecut, am ramas surprinsa de alta intamplare care nu mi-o voi putea scoate din amintiri prea usor. Am fost in vizita in ajunul Craciunului la o fosta profesoara. Doamna respectiva avea un baietel care se juca sub brad pe parchet cu niste bancnote, erau milioane bune acolo. Copilasul juca carti cu cativa ursuleti. Baietelul nu avea mai mult de 5 ani.
Chiar asa de mult s-au schimbat vremurile?

Sarbatori fericite!

4 comentarii:

Andrei Răduţu spunea...

Multa sanatate, fericire, bucurii si tot ce iti mai doresti de Mos si in noul an, alaturi de familie si cei dragi si sa te ajute Domnul ca dorintele tale sa se indeplineasca Cristina:)

Refuzake spunea...

Craciun fericit alaturi de cei dragi, si multe surprize placute pe viitor!

Anca spunea...

Sărbători de poveste şi numai bine în noul an:)

Cristina spunea...

Multumesc mult!