marți, 8 septembrie 2009

ANI DE LICEU: Entuziasm de septembrie


Nu stiu de ce, dar mereu am asociat toamna cu trecutul. Culorile probabil ma duc cu gandul la efectul “sepia” sau “old”, frigul, la paltoanele cucoanelor de altadata, ploile, la umbrelele moncher-ilor.
Iata ca s-a scurs destul din vacanta de vara, si a mai ramas mai putin de o saptamana de scoala. Ador prima zi de scoala, simti un entuziasm de zici ca te duci pentru prima data in viata la scoala. Entuziasmul acesta dispare cum a si aparut, fara sa-ti dai seama.

Pantofii pe care i-ai purtat cu atata drag in prima zi se uzeaza, pe geanta cea noua o apuca ploaia de cateva ori, plus munca de zi cu zi, atatea cunostinte, apoi prima pagina a caietelor noi, atat de caligrafic umpluta, sporul pe care il ai cand inveti cu atata drag prima lectie, fiind insa constient ca e si singura din toate cele ce vor urma pe care o sa o stii pana la sfarsitul semestrului, dar din care nimeni nu te va asculta niciodata.
Cel mai important...revederea cu cei dragi, sau mai bine zis, reuniunea familiei. Asta doar ca formalitate. Aici începe spectacolul: uniforme pe ici, pe colo, capete dezorientate, revederi, imbratisari, pupaturi.

Mai apoi intri in sala de clasa,( bineinteles ca ma indrept in banca a-IV-a de la fereastra)spre locul tau din anul trecut. Primul profesor cu care dai ochii este diriginta/ele ta/u. Acesta te intampina cu multa caldura, cu un discurs bine studiat inca de acasa, iti da orarul pe cateva zile si te lasa sa te duci acasa pe la pranz.
Entuziasmul nu va tine mai mult de o saptamana, doua!

Ani de Liceu
Vezi mai multe video din Muzica

13 comentarii:

Anonim spunea...

Da, da. Imi aduc aminte. Ai dreptate. Liceul a trecut atat de repede, nici nu imi dau seama unde s-a dus. Pe atunci lucrurile imi pareau mult mai importante.

Numai bine.

Daniel Bucuresti spunea...

Trecut-au anii de liceu...hehe ce vremuri...ma incearca un sentiment de nostalgie doar cand ma gandesc. O sa imi amintesc cu drag de ei.

Anne spunea...

superba aceasta melodie.
Ai perfecta dreptate in cele precizate in postare, e frumoasa prima zi si sentimentul acela de nou.
Un an scolar cat mai bun iti doresc!

Zaza spunea...

Prima oara cand intru aici dar recunosc ca mi-a placut ce-am citit pana acum.
Am sa mai revina:)
frumos blog

Cristina spunea...

@Andrei S.: 4 ani atat de mult imi pareau la inceput iata ca au mai ramas jumatate pentru mine, doar doi!!!
@Daniel: Si cand te gandesti ca vine intalnirea de 10 ani cu, colegii de liceu...
@Anne: Multumesc o sa ma nevoie!!!
@Zaza: Te astept cu drag sa mai treci pe la mine!

Anonim spunea...

foarte frumos povestesti. ai dreptate, perioada liceului a trecut foarte repede si mai tin minte o vorba "o sa mai vrei sa fii copil". melodia Ani de liceu mi-a mers la suflet. mersi ;)

agatho spunea...

Multa bafta in noul an scolar si scoala este acea parte din fiecare care ne formeaza ca si oameni...multa bafta inca odata...

p.s: pe ce clasa treci?;))

Cristina spunea...

@Alexxutzu: Cu mult drag, e una din melodiile mele preferate.
@Agatho: Sa fie! Trec a 11-a!!!

Andrei Răduţu spunea...

Si eu cred ca tot asocierea aceea o fac mereu...cat despre entuziasmul scolii...ai dreptate, doar ca anul acesta, nu stiu de ce, nu am nici cel mai mic entuziasm(o fi vreo senzatie de moment)...stiu ca m-am mai repetat, dar iti urez un an plin de reusite:)

Cristina spunea...

@Rapp: Poate entuziasmul te va lua prin surprindere pe 14 septembrie! Acelasi lucru ti-l doresc si tie!!!

Andrei Răduţu spunea...

Multumesc...bine ar fi sa ai dreptate:)

Tivadar Emanuel spunea...

Buna!
Mi-am permis sa postez pe blogul meu o parte din postarea ta: Un nou an scoalar . Sper sa nu fie cu suparare. Un an scolar asa cum iti doresti !

Cristina spunea...

@Emanuel: Nu, nu ma deranjeaza! Sa fie!!!