marți, 1 septembrie 2009

Ce pantof crezi ca esti?


Daca as putea fi pantof... ce pantof as putea fi?

Acum vreo doi ani as fi fost un pantof fara toc, comod, din antilopa, foarte colorat, cu mult galben, un galben puternic, un pantof care atage ca un magnet zambete si priviri, care sa nu se fereasca de nimic, nici de ploaie, nici de inghet. As fi fost un pantof nerabdator de a cunoaste alti pantofi,de a se certa cu ei, de a se impaca, de a ocoli gropile, de a zburda fara oprire. As fi fost un pantof care facea atat de multe incat nu facea de fapt nimic.
Acum sunt un pantof de un rosu viu, din lac, cu toc nu foarte inalt, nici comod, nici incomod, care atrage priviri si uimire, care incerca sa ocoleasca mizeriile si baltile de pe strada, chiar daca nu reuseste de fiecare data, sunt un pantof visator, care iubeste culorile tari si parfumul ierbii, ce cauta ceva, construieste nu se stie ce, se pierde pe undeva si apoi descopera. Sunt acel pantof care se cuibareste sub razele soarelui si se enerveaza cand un stop de ploaie l-a atins.
Peste cativa ani, imi voi schimba iar cromatica...

Tu ce pantof crezi ca esti?

9 comentarii:

simona spunea...

Eu ma vad nu ca pe un pantof ci ca pe un balerin de panza usor,simplu,comod dar in acelasi timp elegant,care atrage privirile prin simplitate,si nu in ultimul rand : mov...un mov discret nu tipator. :) Ce zici?

Cristina spunea...

Niste balerini mov, discreti. In genul acesta(nu am gasit mai deschisi)
http://img701.mytextgraphics.com/photolava/2008/03/08/balerini-49rjz72u8.jpeg

Eu nu ma pot identifica cu o pereche de balerini. Cel mai important e ca tu te identifici in acestia!

Andrei Răduţu spunea...

Nu ma prea omor eu cu pantofii, dar probabil as fi niste adidasi albi, imaculati, care nu se murdaresc la vorbele si faptele celor care lovesc in mine:)

Cristina spunea...

@Rapp: Niste adidasi cu un caracter puternic :)

Simona spunea...

@Cristina : nu chiar la genul asta ma refeream...am avut eu niste balerini superbi(pacat ca s-au rupt si nu am apucat sa le fac vreo poza) cu care m-as fi identificat de minune.Daca ar fi sa aleg din ce am gasit pe net cred ca acestia ar fi cea mai potrivita alegere : http://3.bp.blogspot.com/_nJG8V19nYgA/SfgU06mJ1bI/AAAAAAAAAPE/aGV9g_ofvtE/s320/DSC00150.JPG.Repet,nu se compara,si cred cu tarie ca acei balerini erau "sufletul meu pereche" din randul balerinilor... :-<

Cristina spunea...

@Simona: Din pacate nu am reusit sa vad imaginea.

Ioana Radu spunea...

Pantofi carora le place iarba? Suna greuţ. Pantofii ocolesc iarba, sa nu se murdareasca, sa nu fie atinsi de vreo gaza mica, sa ramana frumosi si admirabili si, cel mai important, fara flecuri murdare de pamant.

Maine cand ajung acasa am sa preiau si eu ideea cu pantoful, ca pe o leapsa. Multumesc, Cristina.
:*

Cristina spunea...

@Terra: Cu mare placere! Si da...pantofilor le-ar placea iarba, sunt mai deosebiti!

Andrei Răduţu spunea...

Bine spus:)