vineri, 4 septembrie 2009

Dimineata tarzie de vara


Ador diminetile tarzii de vara, sunetul vrabiutelor suspinand aspru în urechea mea. Sunt atat de prietena cu soarele, incat acesta isi da seama ca in fiecare dimineata il voi astepta, cuminte şi oarecum nerabdatoare. Un miraj complet uimitor, acest rasarit de soare. E ca si cum în fiecare dimineata te-ai renaşte din nou, dintr-un univers negru, patat cu stele, în cea mai explozivă lumina, in steaua stelelor. E ca si cum soarele transpira prin toate razele bucuria renasterii, incalzindu-ne trupurile reci şi sufletele amare. Valuri de caldura ce inunda melancolic inimile noastre.

Astazi m-am bucurat de rasarit. Rasaritul are o trasatura exceptionala: este peste tot, oriunde şi isi pastreaza beatitudinea in orice loc te-ar gasi. Fie ca prinzi o biata raza reflectata în geamul-oglinda al unei cladiri, fie ca esti sus pe bloc, liber şi tot mai aproape de el, fie ca esti la picioarele marii, fie ca esti pe creasta unui munte, respirand aerul rece, un rasarit de soare este frumos. Este in sine, expresia tuturor sentimentelor bune ai frumoase pe care un om el poate simti si cunoaste.

Ma amuza cat de des ne întalnim eu şi rasaritul la o cafea dis de dimineata, ne uitam unul la altul, eu faceam cafeaua, iar el îmi zambea de pe pervarz, încalzindu-mi inima şi gandurile încetosate.
Ma las purtata de muzica, ascult , Planet Funk-Chase the sun... ,va las si voua melodia sa va bucurati de ea odata cu mine!
Acum fug dupa soare, sa ma urc pe raza lui, sa renastem impreuna din negura nopţii patate de stele, in diminetile de veri calde şi pline de libertate.
Imi place vara, soarele, acel feeling....inexplicabil, de care ma chinui sa scriu, dar nu iese...

Planet Funk - Chase The Sun
Vezi mai multe video din Muzica

6 comentarii:

Anne spunea...

ce frumos..eu nu am mai vazut un rasarit de mult timp. Multumim pentru melodie :) Un sfarsit de saptamana cat mai bun!

aventoro spunea...

Ce frumos, imi plac si mie aceste dimineti; dar sa fie undeva la munte, aer curat.

In Bucuresti ma m-ai trezesc claxoanele vecinilor, scuturatul covoarelor de la etajul de deasupra...

Cristina spunea...

@Anne: Week-end placut si tie!
@Sergiu: Da... Bucurestiul e tare aglomerat! Mie imi este suficient sa privesc un rasarit din oraselul meu, Braila!

Andrei Răduţu spunea...

Frumos...cunosc sentimentul...e foarte placut...mai nashpa e ca mai am o saptamana in care ma pot bucura de el...dupa vine chestia aia rapitoare de somn, timp si buna dispozitie, numita scoala...

Cristina spunea...

@Rapp: Nu imi aduce aminte! Nu vreau sa ma gandesc la scoala acum!

Andrei Răduţu spunea...

Ok...nu iti aduc aminte:P