duminică, 6 septembrie 2009

Duminica pe la pranz…


Avem tendinta de a privi totul din punctul nostru de vedere, din unghiul nostru, unghi ce poate fi complet diferit de cel al altui individ, de aici şi diferenţele majore de percepţie şi înţelegere. Ok. Dar ce faci cand esti constient de toate acestea şi continui să fii dezamagit? Intelegi şi observi ca din cauza diferentelor de gandire, perceptie şi poate chiar diferentele de cultura, fac ca dezamagirile să se afle numai de o parte iar cel care le "comite" nici să nu isi dea seama.
Oare toti simţim viata la fel? Oare tu simti aerul la fel ca mine, oare tu vezi la fel ca mine? Nu te poti pune niciodată în pielea altcuiva, insa deseori judecam sau iertam.
Cand nu mai intelegi acţiunile din jurul tau, nu incerca sa le gasesti un sens logic, aşa cum crezi tu că ar fi logic pentru, tine, ceea ce este logic pentru tine, poate fi ilogic pentru celălalt şi invers. Cu cât vei căuta mai multe răspunsuri, cu atât vei descoperi mai multe întrebări. Cel mai bine iei o carte, te asezi confortabil în canapea, iti iei cana de cafea si incerci să evadezi putin din haosul acesta atat de ordonat al vieţii... .

4 comentarii:

Anonim spunea...

nimic nu este la fel, fiecare simte in felul lui chiar daca este bine sau nu...

Andrei Răduţu spunea...

Corect...bine punctat, Cristina:)...acum, fiecare are propriile lui metode evadare:)

Anonim spunea...

De obicei cartile ma ajuta sa imi revin dupa anumite socuri , si sincer sa fiu uneori caut partea logica a problemelor.

Ioana Radu spunea...

Candva si teoria cartilor trebuie aplicata. Nu doar citita si tinuta minte.
Ne ajuta mult.