luni, 14 septembrie 2009

Impresii generale


Astazi, am fost prezenta la deschiderea anului scolar. O deschidere mai scurta decat deobicei. La aceasta deschidere, implicarea preotului a lasat de dorit. Discursul sau a durat mai putin de zece minutele. In schimb am apreciat implicarea celor doua doamne directoare. Iata ca am ajuns si in clasa, acolo unde diriginta nu a stiut sa fie prea diplomata, intr-o anumita situatie, nu intru in discutie. Cel putin trebuia sa se discute intre patru ochi, nu sa se faca circ! S-a ajuns prea departe astazi. Stiu sa ma pun si in tabara elevei dar ma pot ridica si la nivelul respectivei diriginte. Nici eleva si nici diriginta nu au procedat cum trebuia. Dupa o ora mai tensionata, ne-am luat o pauza de zece minute, in cele din urma am primit un orar strigator la cer. Cum e posibil sa nu se faca o diferenta intre optionalul de gramatica, literatura universala si limba romana? Toate intra intr-o oala! Si aici nu e vina dirigintei, ci a doua doamne de romana care nu s-au pus de acord cui apartine fiecare ora. Maine am doua ore de romana habar nu am ce ore sunt si cu cine le voi face...Sat fara caini!!! Intr-o alta ordine de idei e normal sa ai doua ore la aceeasi materie, intrerupta de o alta. Ori le pune consecutiv, ori nu le mai pune. De asemenea sportul prima ora, ma intriga. Dar cireasa de pe tort soseste acum... nicio ora de dirigentie. Ca si cum totul nu era complet vine si latina, de altfel ora specifica profilului meu, vineri ultima ora! O lume nebuna! Profesori ce si-au ales orele nu dupa cat de adormiti sau treji am fii ci dupa programul personal. Intr-adevar orarul nu e definitiv dar in mare parte se desfasoara dupa premisa de mai sus.
*poza Liceul Teoretic "Panait Cerna"- Braila

6 comentarii:

Ioana Radu spunea...

hehe, orarul bata-l vina :))
In clasa a 12-a, cand Romana se numara printre materiile de bacalaureat, in orarul nostru figurau 4 ore distribuite mai prost decat s-ar fi putut gandi cineva: doua ore lunea de dimineata (7:30-9:30) si doua ore vinerea, ultimele doua ore!!!, cand, clar, nimanui nu-i mai ardea de scoala.

P.S.: n-am stiut ca esti din Braila
P.P.S.: n-am stiut ca inveti in Cerna (am avut un prieten din Cerna, acum doi ani...)

:)

Anonim spunea...

Mie mi se pare ok sportul la prima oră :)

Cristina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Cristina spunea...

@Terra: Incepe sa se lamureasca lucrurile, incetul cu incetul, astazi am aflat ca lit. univ. o voi face tot cu profesoara de romana. Voi avea 7 ore cu dansa! O s-o vad mai des decat pe diriginta. De altfel, o tipa foarte calma care nu se grabeste cu niciun manual a zis sa avem rabdare ca o sa dam comanda, nu si-a stabilit orele, deci si le face dupa bunul plac. A zis sa se stabileasca orarul, dar dureaza ceva... Astazi am inceput in forta cu Al Lapusneanu ne-a trasat niste sarcini in 5 minute si am trecut repede peste.
Da, sunt braileanca, ce mica e lumea...
@Emma: Pentru mine nu prea este, dupa ce alergi, faci fel de fel de exercitii continui cu alte 5 ore destul de grele. Normal mi se pare ultima ora! Plus ca daca suntem obositi ne lasa sa plecam acasa mai devreme, daca nu esti prezent la prima ora te acuza de rea intentie, nicidecum ca nu ai putut sa te trezesti!

Cristina spunea...

Fiecare se gandeste la propriul program. Nu ai ce sa ceri doua ore consecutive la aceeasi materie intr-o zi daca respectiva vrea o fereastra ca sa bea o cafea...Ma abtin de la orice comentariu...

Andrei Răduţu spunea...

Cunoastem porcariile din sistemul educational...am scris si eu cateva posturi legate de scoala in ultima perioada, pentru ca e prea bataie de joc in unele cazuri:D...succes si nervi tari:)