joi, 18 decembrie 2008

Din nou pe drum...


Cred ca nu de putine ori ne-am zis ca noi ne alegem drumul in viata. Dar oare cat la suta din ceea ce suntem se datoreaza propriilor alegeri? Tind sa cred ca ele nu se vor scalda niciodata in "puritate". Spun asta pentru ca exista numeroase detalii semnificative care influenteaza fiecare moment al vietii noastre, incat uneori ne este imposibil sa ne impotrivim cursului agitat si incontrolabil al vietii. Si totusi, ne alegem cu adevarat drumul in viata? Probabil ca luptatorul din noi nici nu ar mai sta mult pe ganduri si ne-ar da un raspuns afirmativ.
Din punctul meu de vedere, eu cred ca drumul in viata este inca de la inceput o alegere inconstienta. Depinde foarte mult de mentalitatea pe care ai, de vointa de care dai dovada, de oamenii care sunt in jurul tau. Cert e ca uneori, constienti de ceea ce am initiat, ne motiveaza ca privim lucrurile in perspectiva si sa ne vedem intr-o oglinda a viitorului. Iar acest lucru ne impinge sa luptam pentru scopurile noastre.
Concluzionez prin a spune ca vietile noastre sunt subordonate acestui drum, il putem influenta abia atunci cand acceptam cu fruntea sus momentele dureroase si ne resemnam, cand suntem aruncati din cadrul lui, dar ne ridicam pentru a merge mai departe. Si aceasta acceptare se realizeaza prin a trai viata din plin, a simti acea incarcatura emotionala, care ne diferentiaza de animale, a sti cum sa fim oameni in orice situatie.

Niciun comentariu: