sâmbătă, 14 martie 2009

Magia lucrurilor


Octavian Paler considera ca exista trei categorii de oameni: unii care isi cuceresc viitorul, sau cel putin asa vor, o categorie de oameni in care intra marii visatori, idealistii. Altii nu tin decat sa cucereasca prezentul, ghidati dupa principiul "Sa traiesti fiecare zi de parca ar fi ultima". Ultimii nu pot sau nu tind decat sa-si cucereasca trecutul, se agata de amintiri pentru a vedea cine sunt si ce sens pot da vietii.
Parca este greu sa decizi din ce categorie de oameni faci parte, fiecare etapa a vietii se dezvolta in functie de aceste trei axiome. Important este sa nu stagnezi cu aceeasi mentalitate, sa cauti mereu un punct de schimbare, sa gusti inceputul oricand si oriunde. Merita sa te implici in lucruri necunoscute pana atunci, dar trebuie sa nu uiti de unde ai pornit. Merita sa iubesti spontaneitatea, dar sa nu uiti ca tu lupti pentru un scop.
Einstein spunea la un moment dat ca "iti poti trai viata in doua moduri: sa crezi ca nu exista magie; sau crezi ca totul e magie". Cred ca astea sunt "extremele" unei vieti, iar tu trebuie sa gasesti echilibrul intre aceste 2 puncte cardinale ale fiintei umane. In balanta pe care o detine fiecare dintre noi trebuie sa punem atat ratiune, cat si visare. Trebuie sa gasim magia lucrurilor, dar uneori este vital sa gandim la rece.

Pana una alta, traiesc o dimineata senina, plina ochi de soare, sunt pregatita pentru o zi interminabila.

Niciun comentariu: