miercuri, 1 iulie 2009

Gandurile


Ce sunt gândurile? De unde provin ele şi unde ajung? Psihologii spun că gândurile sunt un produs al activităţii mentale şi care pot controla şi dirijă şi modela totul.
Gândurile, fie bune sau rele, pot schimbă viaţa unui om, totul depinde de voinţa sa. Până la urmă nu suntem nimic mai mult decât suma gândurilor noastre.
În urmă cu sute de ani, Marc Aureliu, unul dintre cei mari gânditori ai imperiului Român, spunea că ” gândurile sunt cele care modelează viaţa unui om”. Şi avea perfectă dreptate! Atunci când gândurile negative îţi invadează viaţa, o luptă, poate cea mai importantă, este pe cale să pună stăpânire pe tine. Viaţa începe să ţi se schimbe în rău, sănătatea mintală lasă de dorit iar cea fizică se deteriorează constant. Un gând sâcâitor este mai obositor decât o muzică proastă iar efectele lui pot fi dezastruoase.
Procesul de formare al unui gând este foarte simplu, nu trebuie decât să nascocesti un gând, frumos, apoi se transformă în dorinţă iar gândul propriu-zis porneşte într-o călătorie uimitoare prin Univers.
În momentul în care gândul se întoarce la tine, dorinţa ta devine realitate. Tot ceea ce trebuie să faci este să gândeşti pozitiv şi să-ţi doreşti cu adevărat iar întregul univers va complota pentru ca visul sau gândul tău să devină realitate.
Cel mai important lucru de ştiut despre gânduri este că ele se pot alege. Un gând rău se poate îndepărta printr-unul bun, care poate să-ţi umple viaţa de bucurie şi fericire. Gândurile sunt corelate cu o cantitate imensă de sentimente care le oferă o forţă de neimaginat.
Gândul este o străfulgerare între două nopţi, dar care străfulgerare ne colorează viaţa în nunate cât mai plăcute şi ne oferă pofta şi plăcerea de a trăi. Ce era oare omul fără gânduri, fără dorinţe? Poate că o cantitate neglijabilă, fără aspiraţii şi lipsită de pasiune.

Niciun comentariu: