sâmbătă, 4 iulie 2009

Meseria de a traii


Unica bucurie pe lume este aceea de a incepe ceva. E frumos sa traiesti, pentru ca a trai inseamna a incepe, mereu....in orice clipa. Atunci cand sentimentul acesta lipseste, omul doreste sa moara.
Lectia este una singura intotdeauna sa-ti dai drumul cu ochii inchisi si sa stii sa-ti duci la nevoie povara. E mai bine sa suferi ca ai cutezat sa iei lucrurile in serios, decat a te retrage, a da inapoi. Ca si in cazul copiilor, e un lucru cerut de natura si daca te sustragi esti un ticalos!
Ceea ce avem sau ceea ce reprezentam conteaza mai putin decat ceea ce suntem ,,Cea mai mare fericire este personalitatea”! In toate si pentru toate nu ne bucuram cu adevarat decat de noi insine. Viata nu e cautare de experienta, ci de sine insasi. Dupa ce ai descoperit propria-ti stare fundamentala iti dai seama ca ea coincide cu propriul destin si gasesti astfel pacea interioara.
Nu trebuie sa spunem nici in gluma ca suntem descurajati,pentru ca s-ar putea sa ne luam in serios, de aici vine nefericirea multora!
Nefericirea nu este altceva decat o alegere. Alegeti sa experimentati fericirea, extazul, insa prin faptul de a alege veti fi prinsi intr-un proces natural. Va veti atasa de aceste senzatii, care sunt nepermanente; ele fac parte dintr-o roata aflata in miscare. Sunt la fel ca ziua si ca noaptea: daca alegem ziua, cum am putea evita noaptea? Ea va veni oricum. Noaptea nu aduce cu sine nefericirea; in realitate faptul ca alegi ziua impotriva noptii creeaza starea ta de nefericire.
Fiecare alegere este menita sa se termine cu o stare de nefericire.
Lipsa alegerii aduce cu sine beatitudinea. Absenta alegerii inseamna a te lasa in voia curentului. Inseamna ca ziua si noaptea, succesul si esecul, zilele de glorie si cele de condamnare se succed, iar pentru tine, datorita faptului ca nu ai ales nimic, indiferent ce se prezinta, este bine. Incetul cu incetul vei avea o anumita senzatie de detasare: roata va continua sa se invirta, insa tu nu mai esti prins in miscarea ei. Nu mai are importanta daca este zi sau noapte.
Esti centrat in tine insuti; nu te mai atasezi de nimic altceva, nu iti mai fixezi centrul niciunde altundeva. Singura problema este aceea de a putea trai fara nici o alegere. Bucurati-va indiferent ce se intampla. Cand dispare acea stare, apare o alta; bucura-te si in acest caz. Ziua este frumoasa, insa noaptea isi are frumusetea ei.
Si poti sa te bucuri de amandoua numai daca nu esti atasat de niciuna. Numai o persoana care nu alege savureaza viata in intregime. Ea nu este niciodata nefericita. Indiferent ce se intimpla, ea gaseste o cale de a se bucura de acel lucru. Si aceasta este adevarata arta de a trai - a gasi o cale pentru a ne bucura de viata.
Viata este, desigur, o arta; este arta suprema, iar formula cea mai scurta, care se poate aplica oricarei situatii, oricarei probleme, este aceea a luciditatii !
Fericirea apartine celor care isi sunt suficienti lor insile!
Viata nu e un proces de descoperire, ci unul de creatie. Tu nu te descoperi pe tine insuti, ci te creezi din nou.

Cauta, deci, nu sa descoperi cine esti, cauta sa-ti dai seama CINE VREI SA FII!

Niciun comentariu: