joi, 23 iulie 2009

Stii ce vrei?


Banuiesc ca nu are rost sa spun ca numeroase studii au demonstrat ca oamenii care au reusit ceva in viata, au reusit pentru ca au avut scopuri, pentru ca au avut vise.
Daca nu ai un scop concret oportunitatile trec pe langa tine si te lasa in urma, iar tu ramai acolo si ajungi undeva la sfarsit sa vezi ca viata ta nu a avut sens, sau iti dai seama ca au fost multe lucruri pe care ai fi putut sa le faci, dar nu le-ai facut. Da, e putin cam dur, insa banuiesc ca fiecare dintre noi regretam, oricat de tineri am fi (bine, nu chiar oricat) anumite "trenuri" in care nu ne-am urcat.
Sincer, cred ca daca nu te agati de un scop, de un vis, pe care sa il transformi intr-o dorinta puternica, in ceva care sa te obsedeze, te vei plimba mereu prin gara, nu te vei putea hotori ce tren sa iei, ba eventual te vei sui intr-unul si vei cobori la urmatoarea statie cautand calea de intoarcere.
Asa ca gandeste-te serios ce vrei, vizualizeaza asta, scrie, gandeste-te mereu la ce ti-ai propus si actioneaza. Ideea e sa iti intre suficient de tare in cap, incat sa nu te mai tenteze si alta destinatie. Totusi nu ma intelegeti gresit, nu vorbesc de un singur vis, doar ca sunt lucruri care trebuie sa fie albe sau negre si atunci trebuie sa stii exact ce vrei.
Daca totusi nu iti dai seama, citisem la un moment dat ca merge sa te gandesti ca ai 90 de ani. Apoi intreaba-te cum ti-ar placea sa fi aratat viata ta. Ce ti-ar fi placut sa fi facut, ce locuri ti-ar fi placut sa vizitezi, in ce mediu ti-ar fi placut sa stai, etc. Acum ai vise, pe care le poti transforma foarte usor un scopuri.
Singura regula ar fi ca nu exista nicio limita,(logic ar fi ca paranteza asta sa seteze totusi niste limite, dar avand in vedere ca omul a zburat, a calatorit pe luna si a clonat fiinte, mi-e cam greu sa scriu asta) si ca esti in stare de orice. Si am vorbit deja despre potential. Fii curajos si ai incredere in tine. Vizualizeaza si scrie ce iti doresti. Fa un plan...

Tu esti singurul de care depinde viata ta.

Niciun comentariu: