miercuri, 15 iulie 2009

Povestea creionului - Paolo Coelho


Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat întreabã:- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat nouã? Sau poate o poveste despre mine?Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:
- E adevãrat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plãcea sã fii ca el, când vei fi mare.
Copilul privi creionul intrigat, fiindcã nu vãzuse nimic special la el.- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vãzut în viata mea!- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Existã cinci calitãti la creion, pe care, dacã reusim sã le mentinem, vom fi totdeuna niste oameni care trãiesc în bunã pace cu lumea.
1. Prima calitate: poti sã faci lucruri mari, dar sã nu uiti niciodatã cã existã o Mânã care ne conduce pasii. Pe aceastã mânã o numim Dumnezeu si el ne conduce totdeauna conform dorintei lui.
2. A doua calitate: din când în când trebuie sã mã opresc din scris si sã folosesc ascutitoarea. Asta înseamnã un pic de suferitã pentru creion, dar pânã la urmã, va fi mai ascutit. Deci, sã stii sã suporti unele dureri, pentru cã ele te vor face mai bun.
3. A treia calitate: creionul ne dã voie sã folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sã întelegi cã a corecta un lucru nu înseamnã neapãrat ceva rãu, ceea ce este neapãrat este faptul cã ne mentinem pe drumul drept.
4. A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioarã, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngijeste-te de ce se întâmplã înlãuntrul tãu.
5. A cincea calitate: lasã totdeauna o urmã. Tot asa, sã stii, cã tot ce faci în viatã va lãsa urme, astfel cã trebuie sã încerci sã fii constient de fiecare faptã a ta

5 comentarii:

Tony spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
george nicolae spunea...

done

Adryan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
adina hutanu spunea...

ok, mersi. am facut acelasi lucru.

M. spunea...

credca stiu ce vreau sa fiu acum. tks