vineri, 24 iulie 2009

Rolul decorului în arta scrierii


Cu ceva timp in urmă, mă gândeam la rolul decorului în inspiraţia scriitorului, meditam la rolul decorului în postarile unui blog.
Pentru mine are un rol destul de important, pe care nu il constientizam pana acum. Când scriu texte lungi, optez să stau în patul confortabil, în spatele jaluzelelor albe care dozează perfect lumina, rezemata de o perna moale de matase. Şi cu un caietel şi un pix in mână, beau nectar şi las gandurile sa zburde nestingherite. Trebuie sa fie foarte linişte şi să fiu singură, altfel nu mă pot concentra la nimic altceva. Sau depinde de starea pe care o am, il pot lasa in surdina pe Vivaldi.
Uneori, scriu anumite esee si le las pentru sufletul meu, fara a le mai scrie in blog
În schimb, dacă scriu o leapsă, o scriu direct la computer, direct pe blog, fără măcar să previzualizez, caci sunt raspunsuri spontane.
Deci, pentru mine decorul înseamnă totul, acesta îmi schimbă punctele de vedere asupra stilului de scriitură şi îmi invocă alte izvoare inspirationale în funcţie de decor, la voi cum e?


3 comentarii:

Vania spunea...

La noi e simplu: strict la tastatură!
Am uitat să scriu de mână...

Ciuchi Ionut spunea...

Bravo , iti apreciez pasiunea si munca pe care o depui aici . Te-am mentionat si in hidosul meu blog . Iti urez succes in continuare ! :)

Cristina spunea...

Multumesc Ionut!