duminică, 9 august 2009

Culorile fascinante ale plajelor

Exista in lume plaje de o frumusete extraordinara, asta datorita culorii neobisnuite a nisipului. Aveti mai jos cateva exemple de acest gen.

1. Plaja Kaihalulu este o plaja cu nisip rosu si se gaseste pe insula Maui.



2. Plaja Pfeiffer este o plaja cu nuante roz si violet, datorita rocilor din care sunt formate dealurile din imprejurimi, erodandu-se in timp (dealurile din jurul plajei Pfeiffer din Big Sur, California fiind formate din granat).



3. Plaja Hyams se gaseste in New South Wales, din Australia, intrand in Cartea recordurilor datorita faptului ca este formata din cel mai alb nisip din lume.



4. Plaja Papakolea este una din cele doua plaje din lume cu nisip verde. Aceasta se gaseste in regiunea Ka'u tot in Hawai. Culoarea nisipului este datorata activitatii vulcanice, nuanta verde fiind data de cristalele de olivina.



5. Plaja Punalu'u se afla in Hawai si este una dintre cele cate plaje negre care exista aici. Nisipul negru provine din roca vulcanica, depusa sub forma de lava si racit treptat in urma contactului cu oceanul. Exista si o legenda in zona care spune ca daca te gandesti sa iei nisip acasa ca amintire, vei fi blestemat de catre Pele, zeita vulcanilor.


(sursa flickr)

4 comentarii:

Cristina spunea...

Plaja Hyams, aici as vrea sa merg si nu m-as mai intoarce de acolo!

Anonim spunea...

Chiar că fascinante... :X

Ella spunea...

Bine ca mi-ai facut pofta de plaja acum :(
Sunt atat de superbe ca imi vine sa intru in PC sa alerg pe ele :|

Andrei Răduţu spunea...

Foarte frumos:)