sâmbătă, 1 august 2009

Tabloul


Un tablou. Nu unul oarecare. Unul pictat cu maiestrie si cu multa, multa grija; cu sudoare uneori. Un tablou pictat nu de un singur artist ci de o multitudine; unii mai celebri, altii mai putin. Insa un tablou pictat cu inima, mai mult decat cu mana. Un tablou neterminat; un tablou la care se lucreaza de 17 de ani...
Dar un tablou inramat. Un cadru rigid, care nu-i permite sa se desfasoare; un cadru care-l limiteaza. Pentru ca...tablourile se-nrameaza. Un tablou neinramat isi pierde scopul si utilitatea. Acolo unde panza iese din rama si se desfasoara in voie apar criticile; apar comentariile si dezaprobarile. Sar toti sa ia foarfeca in mana pentru a-l "aranja", pentru a-l face numai bun pentru rama. O rama de altfel frumoasa, de cea mai buna calitate. O rama scumpa si pretuita de critici si cumparatori.
Un tablou. Nu unul oarecare. De fapt o panza. O panza pictata cu maiestrie si multa, multa grija. O panza cu personalitate, care s-a plictisit de rama. O panza care-si doreste eliberarea din stransoarea ramei.
O panza plina de culoare, in cautare...

Un comentariu:

Andrei Răduţu spunea...

Exprima foarte multa frumusete si libertate, dupa parerea mea:)