sâmbătă, 8 august 2009

Adevarata prietenie


Ti-ai pus vreodata intrebarea “Oare cine din jurul meu imi este cu adevarat prieten”? Raspunsul concret nu-l poate sti nimeni. Cel partial cred ca poate fi : “parintii intotdeauna tin la copiii lor desi nu o arata intotdeauna, iar cei care merg pana la extrem pentru cineva, aceia chiar tin la acel cineva”. Insa de unde poti stii ca persoana pe care tu o consideri prieten/a, persoana apropiata iti va fi cu adevarat alaturi cand vei avea nevoie? De unde poti stii ca atunci cand iti va fi cel mai greu, cand vei fi slabit de puteri si nu vei avea forta de a infrunta greutatile, de unde stii ca atunci cineva te va ajuta? Simplu: nu poti stii !
In era noastra tot ce conteaza pentru unii sunt propriile interese, propriile prioritati si propria viata. Nimeni nu se va opri in loc pentru suferinta ta; sau aproape nimeni, insa nu poti stii cu siguranta cine va fi acel “aproape nimeni”. Sa fie prietenul de o viata, sau persoana pe care nu ai cunoscut-o niciodata pana atunci ? Abia la nevoie vei afla si atunci raspunsul nu iti va mai fi, poate, de niciun folos.
Multi se lasa influentati de expresii precum “Voi fi mereu cu tine.” sau “Nu te voi lasa la greu”. Insa acestea sunt spuse de obicei cu scopul de a-l face pe celalalt sa se creada pe maini bune, chiar si atunci cand nu e. Asta fiindca avem nevoie si de altii pentru a trece prin viata, iar atunci cand nu ii putem atrage prin alte mijloace, apelam la cele mai mediocre: minciuna si manipularea. Atentie ca, uneori se pot intoarce impotriva atunci cand nu te astepti. Cel mai bine e sa fii sincer. Daca merge bine, daca nu, asta ti-e destinul. Nu-i opri pe altii din drumul lor pentru tine, decat daca si tu te-ai opri din drumul tau pentru altii.

7 comentarii:

verde amar spunea...

in prezent cuvantul prieten nu mai are aceeasi insemnatate
acum "prieten" este numit si o persoana pe care o cunosti de cateva zile
"Prieteni" sunt putini in viata omului, restul sunt doar niste trecatori, cunostinte sau maxim amici..

Dreamgirl spunea...

Eu cred ca prietenia adevarata chiar exista. Am simtit-o pe pielea mea. De foarte putine ori mi s-a intamplat sa nu-i am aproape, si asta s-a intamplat din motive de inteles.Nu sunt nici eu absurda.:D

Cristina spunea...

@Verde amar: Sunt intocmai de acord!
@Dreamgirl: Atunci esti o norocoasa!

Anonim spunea...

Aşa este, prietenii adevăraţi sunt greu de găsit. Am avut noroc de câţiva oameni deosebiţi lângă mine, dar îi pot număra pe degetele de la o mână. Restul sunt doar tovarăşi de distracţii :P Oricum, de când mă ştiu am avut obiceiul să mă împrietenesc uşor. Şi mă opresc din drum de multe ori pentru oameni care probabil că nu s-ar opri din drumul lor pentru mine. Dar nu contează, mă simt bine când ajut :)

Cristina spunea...

@Emma: Asta e cel mai important sa ai o satisfactie sufleteasca, atunci cand ajuti!

Andrei Răduţu spunea...

Eu pot sa spun ca pentru cei care cred eu ca merita, sunt dispus sa fac tot posbilul sa ii ajut...greu intalnesti persoane care sa fie pentru tine 100%...am intalnit o singura persoana care sa ma ajute neconditionat, si culmea, nu ne cunosteam...am facut tot posibilul sa oa ajut si eu la randul meu...si am tot facut chestia asta...pana cand intr-o zi s-a opus grijii mele pentru ea...si tare mi-e ca am pierdut-o definitiv...am facut tot ce puteam sa fac...tot ce pare sa vrea acum e sa ma indeparteze...daca asta e cea ce isi doreste...ce pot eu sa fac mai mult ?

Cristina spunea...

Asa e in viata...