joi, 20 august 2009

Miros de toamna


Inca n-au trecut temperaturile sufocante (ieri am avut in dormitor 30 grade, astazi sunt 29) dar mie imi miroase a toamna. Pe aleile inguste s-a asternut un covor subtire de frunze aramii, usor, usor cade cate o frunza.
Sfarsitul verii poate fi un motiv de sarbatoare! Si cum poti sarbatorii mai frumos caldura si lumina decat cu o inghetata? Astazi am savurat o inghetata, lasandu-ma purtata de murmurul vietii. Si ma gandeam, viata e ca si inghetata, se topeste prea repede, dar e atat de dulce si aromata!

Poate a venit toamna peste toate sufletele, si vom juca cu totii “dansul frunzelor” si al tortelor aprinse in noaptea cu adieri suave de vant...

In voi ce sentimente trezeste toamna?

6 comentarii:

verde amar spunea...

De toamna mie frica !
De toamna si de inceputul scolii
De ce nu e mereu vara :)) ?

Lucian Vâlsan spunea...

Toamna nu-mi trezeşte niciun sentiment aparte... poate doar acela că revin din nou la şcoală sau la facultate, în cazul subsemnatului, sentiment fericit poate doar în acest an când e primul an de facultate (dup-aia sigur o să vomit!).
Toamna e doar un alt anotimp.
Totuşi, primăvara şi toamna sunt anotimpurile în care la TV se dau temperaturile reale (vara spun că-s 35 de grade când ele sunt 50 iar iarna -30 când ele scad mult sub -40).
Primăvara şi toamna îmi plac cel mai mult pentru că nu-mi este aşa de frig şi nici cald, sufocant. În plus, pot trăi plăcuta senzaţie de-a sta cu pletele-n vânt :D

Lucian Vâlsan

dan spunea...

link exchange?

sica spunea...

O melodie care aproape am uitat-o "Nicu Alifantis - Emotie de toamna".
Asta mi-a adus aminte postul tau.
In curand randunelele isi vor lua zborul, odata cu spaniolii, italienii, si restul.
A ruginit castanul de vre-o 2 saptamani, semn ce imi zice ca vara e pe duca.

Cristina spunea...

@Dan: Nu doresc pentru ca nu as avea ce sa citesc din blogg-ul tau, mi-ar ocupa lista degeaba. Oricum iti multumesc pentru propunere! Nu te supara!!!

@Sica: Voi posta Nicu Alifantis -"Emotie de toamna" intr-un post viitor din luna septembrie!

Andrei Răduţu spunea...

Mie imi trezeste sentimentul unui sfarsit, deci al unui nou inceput...probabil de la scoala si natura...