miercuri, 5 august 2009

Nu am idoli....si totusi...

Motto:
Incearca sa fii un om de valoare, nu neaparat un om de succes! A. Einstein

Nimeni nu e perfect, asa ca nu as putea sa am idoli... Insa de-a lungul timpului au fost personalitati care m-au impresionat. Cu totii avem o personalitate pe care ne-o definim in timp, insa intotdeauna exista anumiti factori externi care ajuta la conturarea acestei personalitati, constient sau subconstient. E un articol dedicat celor pe care ii admir pentru ceea ce au facut sau fac, indiferent ca sunt artisti, oameni de stiinta, sportivi, jurnalisti etc.
Din "lumea mea" cu adevarat extraordinari mi se par Maxim Vengerov, Joshua Bell si Anne Sophie Mutter, pentru stilul lor. Intr-adevar, dupa marile "legende" precum : David Oistrah, Leonid Kogan, Ruggiero Ricci si multi altii.

Din lumea sportului, mereu am admirat-o pe Nadia Comaneci.

Un exemplu uimitor de ambitie si forta interioara!
Lumea filmului... Mereu m-a fascinat Patrick Swayze datorita frumusetii si a modului splendid in care danseaza .Actorul roman preferat ramane Adrian Pintea, un actor extraodinar, a carui profunzime m-a impresionat mereu, mai ales in "Iancu Jianu" si "Padureanca".


Indiferent cat de mare e distanta pana la el, acolo in Ceruri, aici mereu va trai in sufletele celor care l-au admirat!

Nume precum Michael Jackson sau Beatles cred ca spun totul. Mereu i-am admirat pentru faptul ca au creat o poveste, o legenda, au lasat ceva in urma lor. De asemenea, imi place mult Ayo pentru expresivitatea vocii ei.




Din lumea mass-media Oprah mi se pare o femeie puternica si inteligenta, iar de pe plaiurile mioritice, mereu o sa am o slabiciune pentru textele acide ale lui Robert Turcescu, atat ca scriitor , cat si ca om de televiziune.




Ma gandeam acum la cartile citite...imi e greu sa imi aleg un personaj anume care m-a marcat si totusi, cred ca raman la Scarlett O'Hara din "Pe aripile vantului". Independenta, este imaginea perfecta a trecerii de la o rebela copilaroasa la o femeie puternica si admirata de toti, pasionala si mereu optimista pentru ca, in fond, " Si maine e o zi...." Recunosc ca filmul mi-a placut foarte mult, dar cartea nu prea m-a impresionat.
Ca scriitori, mi-a placut Emil Cioran pentru nihilismul lui, Mircea Eliade pentru profunzimea filosofica, iar printre poeti, Lucian Blaga ramane un "mister" al sufletului meu.

Tu pe cine apreciezi, indiferent ca sunt artisti, oameni de stiinta, sportivi, jurnalisti, scriitori etc. ?

4 comentarii:

verde amar spunea...

Tu pe cine apreciezi, indiferent ca sunt artisti, oameni de stiinta, sportivi, jurnalisti, scriitori etc.

Nu stiu daca pot sa le zic idoli, dar pot spune ca sunt niste oameni care m-au impresionat si care m-au facut sa imi doresc sa fiu asemenea lor.
Din sport il admir pe Duckadam.A ramas in istorie, a adus un trofeu de neuitat Stelei si a facut Romania cunoscuta in lume.Mass-Media ? Imi place Mircea Badea.Cantareti ? desi nu sunt mare fan, ma uimesc melodiile lui de fiecare data.Melodiile lui Florin Chilian...Pana acum, cam atat :)

Cristina spunea...

Hmmm...Florin Chilian, imi place tare mult una din melodiile sale-- "Zece"!!!

lll spunea...

Sunt foarte multi cei care se pot numi cu adevarat Oameni si de la care am avut ceva de invatat.Desigur, precum toate comorile,sunt foarte greu de gasit,mai ales in lumea asta unde non-valorile sunt atat de mult promovate,insa daca te uiti cu atentie si cu sufletul deschis nu se poate sa nu ii gasesti...Mi-au placut foarte mult doua dintre persoanele pe care le-ai enumerat si tu:Adrian Pintea si Mircea Eliade.Niste oameni extraordinari,cu adevarat Oameni,pe care simt ca ii voi pastra mereu in suflet,alaturi de un usor regret ca nu am avut ocazia sa ii cunosc...

Andrei Răduţu spunea...

Sa vedem(cu precizarea ca nu sunt idoli, doar oameni carora le apreciez mult munca)...artisti(Bitza, Eminem) oameni de stiinta(Mendeleev) sportivi(Daniel Niculae, Mugurel Buga Carlos Tevez), jurnalisti(Mircea Badea, daca se poate include in categorie)...scriitori(aici nu stiu...poate Mircea Eliade)