vineri, 21 august 2009

Prima data...

Am primit-o de la Emmafantasy si trebuie sa va povestesc despre acele prime dati care m-au marcat, in bine sau in rau...in masura in care imi aduc aminte. Fiecare e liber să scrie despre ce doreste.

Prima amintire clara: Aveam 5-6 ani ma aflam in piata, era tare aglomerat, eram impreuna cu mama mea la cumparaturi si am fugit de langa ea fiind curioasa sa vad ce se afla mai departe de piata. Am mers ce am mers pana m-am ratacit si nu am mai stiut unde sa merg. Am mers o statie pe jos... Abia spre seara m-am regasit cu ea. Dupa cam 8 ore in care am tras o spaima cumplita.


Prima mea descoperire: Cam in jurul varstei de 6 ani, eram atat de fascinata de zborul pasarilor. Nu puteam intelege cum zboara, de ce nu cad, imi imaginam ca poate sa cada vreuna si paseam cu capul in sus pe strada. Vroiam sa le prind. A durat ceva pana mi-am dat seama cum zboara.


Prima zi de şcoală : A fost o zi cu emotii, nu cunosteam pe nimeni. M-am oprit in fata scolii si nu vroiam sa intru, mama m-a convins sa intru destul de greu. Am avut senzatia, ca voi ramane acolo inchisa, ca nu voi mai ajunge niciodata acasa. Ca ma duce la scoala pentru ca vrea sa scape de mine. Ce naiva eram...


Prima carte citita: A avut un impact negativ asupra mea. Este vorba de "Puiul" scrisa de Ion Alexandru Bratescu-Voinesti. Dupa ce am citit-o am refuzat sa mai citesc ceva o perioada de timp. Am suferit, chiar am si plans in urma acestei carti. Eram prin clasa a-II-a. Dupa aceasta carte, intamplator mi-am luat inima in dinti si am luat o alta carte "Căprioara" de Emil Gârleanu. A avut acelasi impact negativ. De atunci cam 2 ani, parintii imi recomandau ce carti sa citesc si imi interziceau ceea ce doream eu. Am urat aceea perioada, am urat sa citesc. Ce ironie, acum iubesc lectura!


Prima vizita la dentist: Aveam cam 9 ani, am plans foarte tare si atunci. Dentista mi-a dat o acadea, dupa prima vizita, iar mama mi-a luat un suc, cum ii ziceam eu "mare" in aceea perioada. Ce vremuri...de atunci am tot trecut pe la dentis, an de an...

Prima tabara: Nu implinisem, nici 10 ani cand am fost in prima mea tabara. Era prin Dobrogea, m-am distrat pe cinste...

Prima poezie: Era ceva despre natura, prin clasa a V-a. Sub ochii profesorului meu de limba romana Caraghinov Stefan, le scriam prin orele de romana pe la sfarsitul caietului. Cand se umplea sfarsitul, treceam pe pagina precedenta, scriam multe poezii nu ajungeam cu notitele lui Caraghinov decat pe la jumatate, apoi treceam pe alt caiet.


Primul meu animal: Abia la 13 ani am obtinut ingaduinta mamei sa adapostesc o biata pisica, in camera mea, dupa foarte multe rugaminti.


Primul sarut Aveam 14 ani si cateva luni, m-am sarutat cu un baiat din clasa de la mine, a fost pe neasteptate dat, la sfarsit de semestru in clasa a-VII-a. Nu mai stiu nimic de el acum, parca a intrat in pamant.

Prima data cand m-am machiat: Eram in clasa a VIII-a aveam 15 ani, nu mai incercasem niciodata... A fost destul de simplu putin rimel, si o tenta de ruj roz, imi statea tare bine, incetul cu incetul machiajul meu a evoluat...

Primul eseu scris: Tot la aceeasi varsta, am ales ca tema viata...

Prima postare pe blogg: Se intampla pe 26 august anul trecut. A fost o zi in care mi-am dorit sa imi fac publice ideile mele, sa vad ce impact au in fata cititorilor.

Primul roman scris de mine Am inceput sa ma gandesc la el in urma cu doua zile. Mi-am fixat tema: iubirea interzisa. Desi m-am gandit sa il scriu la persoana I, caci sunt indragostita de romanele subiective, il voi scrie obiectiv(persoana a-III-a) De asemenea, am trasat si rolul unor personaje, doar cateva, restul vor aparea pe parcurs. Ieri seara am scris, intr-un caietel primul capitol, are cam 12 pagini A4 scis mic. M-am gandit bine si nu vreau sa il public pe net pentru ca: daca as scrie cate un capitol la 4 zile,poate as fi presata sa sciu mai repede, poate as fi influentata si nu vreau asta. Tot ce vreau e sa il scriu in linistea casutei mele. Ma gandesc ca va incepe scoala si il voi scrie mult mai lent...

Cam atat, din ce imi amintesc, multumesc Emma !!!
Acum o cedez catre: Verde Amar ,Mirela, Simona , Ionut si nu in ultimul rand Terrei!
Abia astept sa vad care sunt primele dati!!!

6 comentarii:

verde amar spunea...

cea mai interesanta provocare care am primit-o pana acum :D
Multumesc ca mi-ai dat-o si mie :D

Cristina spunea...

Cu mare drag!!!

Ioana Radu spunea...

Cu cea mai mare placere. Uite leapsa asta m-a pus pe ganduri, mai ales citind primele tale dati din ce ti-ai adus aminte. E frumos, tare frumos.
Am sa ma incumet sa-mi aduc aminte desi nu am cele mai frumoase amintiri si nici cele mai incitante patanii.
Inca o data, multumesc ca te-ai gandit si la mine cand ai oferit mai departe aceasta leapsa.
M-ai facut sa ma simt placut.

Cristina spunea...

"Am sa ma incumet sa-mi aduc aminte desi nu am cele mai frumoase amintiri si nici cele mai incitante patanii"-Pentru mine nu exista cele mai frumoase amintiri si nici cele mai incitante patanii, pentru mine fiecare experienta conteaza. In dimineata aceasta te-am citit, si am vazut o parte din Terra, pe care nu o cunosteam!
Ma bucur, ca te-am facut sa te simti bine!

Anonim spunea...

mai stii ceva de Domnul Caraghinov?

Cristina spunea...

@Anonim: L-am vazut acum cam un an pe la finante era trist si schimbat. In ultimul an nu mai stiu nimic, nu l-am mai vazut dar nici nu ma invart in zona sa, unde locuieste. Tu il cunosti?