marți, 9 iunie 2009

Emotii la sfarsit de an


Şi acum îmi aduc aminte de emoţiile pe care le aveam la sfârşit de an şi în mod special la ultimul sunet. După învălmăşeala epuinzantă din timpul anului şi îngrijorările cu notele de la sfârşit, acea zi de sfarsit ajunge a fi o mare relaxare.
Acum la sfîrşit de an vreau să am un indemn pentru toţi elevii, liceenii şi studenţii să preţuiască timpul pe care îl au să înveţe, pentru că el trece foarte repede şi apoi vine perioada când trebuie să aplicăm ceea ce am acumulat. Un sentiment foarte des repetat la sfârşit de an este dorinţa de a fi mai bun anul care vine. Doar atunci simţi acea voce impunătoare care îţi şopteşte: „Ai putut mai mult!!!” şi imediatul gândul alinător: „La anul am să învăţ mai bine!” Dar cine ştie? Şi la sfârşitul anului viitor te trezeşti din nou cu aceiaşi voce în minte, dar scuzele parcă nu mai au valoare. Viitorul nostru nu depinde de intenţiile noastre ci de deciziile care sunt urmate de fapte.Înţeleptul Solomon a spus următoarele cuvinte:
„ Ascultă sfaturile, şi primeşte învăţătura, ca să fii înţelept pe viitor!”
Proverbele 19-20
Sfîrşitul de an este la fel şi o oportunitatea de restabili unele relaţi care poate au fost afectate pe parcurs. Dacă ştii că ai supărat un profesor, nu ezita să te apropii şi să-i ceri iertare, este frumos să fi recunoscător şi să rămâi în relaţii bune cu toţi, pentru că niciodată nu şti cum se întoarce timpul. Apreciază pe cei ce au investit în tine aşa ca să oferi emoţii pozitive nu doar ţie, că în sfarşit s-a terminat şcoala, ci şi celor care au lucrat pentru tine tot anul.

Niciun comentariu: