duminică, 30 august 2009

Oameni multicolori


Dacă am avea ochelari speciali, ca şi aceia făcuţi pentru a vedea eclipsa, şi ne-am uita astfel la ceilalţi am observa că nimeni nu e nici incolor nici monocrom. Suntem pictaţi în mii de culori, unele mai pronunţate şi în proporţie mai mare, altele mai slabe şi doar pe ici pe colo. Ne-am da seama apoi că fiecare avem în mână o cutie de vopsea, o culoare definitorie a personalităţii noastre, şi de câteori intrăm în contact cu alte persoane, lasăm o mică urmă a tonului ce-l reprezentăm. Cei mai multi nici nu stiu ca pictează în alţii o poveste şi că uneori deşi ei doar în glumă îşi potenţează culoarea spre o extremă sau alta, ceea ce imprimă în prietenii lor rămâne aşa, la maxim. Sunt uimiţi apoi cum de apropiaţii lor ajung să trăiscă la extrema pe care ei au luat-o doar în joacă, doar uneori. Nimeni nu trece prin timp fără să lase o urma de influenţă, cât de mică asupra celorlalţi. Şi la fel, nimeni nu reuşeşte să îşi păstreze intactă culoarea pimordială. Cei mai puternici îşi menţin la vedere tonul, iar toate celelalte sunt în mod evident doar influenţe. Alţii însă sunt doar o înregistrarea a întregii palete de culori ce s-a perindat în jurul lor. Ca să le desluşeşti felul, trebuie să te uiţi atent la cutia din mână. Dacă am vedea viaţa prin aceşti ochelari, cred că am fi mai responsabili de alegerile mărunte, de glumele şi modul de abordare a lucrurilor serioase. Nu se poate altfel: colorăm în jur şi primim din culoarea celorlalţi. Ideea e să nu lăsăm să se piardă culoarea noastră iniţială în curcubeul ce trece pe lângă noi. De asemenea să fim atenţi ce culoare răspândim!

9 comentarii:

Ioana Radu spunea...

Ma gandeam sa-mi pictez inima cu toate culorile tandre ale vantului de vara, adierii.
Dar n-am gasit cutia cu vopsea.

Andrei Răduţu spunea...

Frumoasa comparatia culorilor cu identitatea sinelui:)

G.Girl spunea...

Hey.. ma uitam astazi la tine pe blog si ma gandeam sa iti fac o sugestie : Ce ai zice de un link exchange? Daca esti de acord, da-mi un mail cu adresa ta si numele pe care il doresti sa apara in blogroll-ul meu. :)


Link-ul meu: http://ginutza-star.blogspot.com/
Name: GinutzA's blog
mail: ginutzastar@yahoo.com

mersi mult si scuza-ma daca te-am deranjat cu post-ul asta.
O zi buna, bb ! :)

Cristina spunea...

@Terra: Acum e urat afara, dar poate peste cateva zile iti vei strange toate puterile si iti vei picta sufletul in cele mai frumoase culori de vara tarzie!
@Rappa_ru': Multumesc, au fost niste comparatii de moment!
@G.Girl: Ok, te-am trecut si ti-am trimis si un email! Merci pentru propunere!

Anonim spunea...

fiecare om are o culoare...daca intelegi ;)

Anonim spunea...

Cristina, care e culoarea predominantă la tine?

Cristina spunea...

@Alexxutzu: ...o culoare predominanta!
@Emma: O culoare...hmmm...as zice galben! Poate pentru ca eman veselie si buna dispozitie. Galbenul este o culoare calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare. Este o culoare a luminii si a vietii, fara a putea tinde spre intuneric.
Cand spun galben ma gandesc la: razele soarelui , vara , aer , pamant , bucurie , fericire , optimism , idealism , inteligenta , speranta , liberalism , prietenie , multumire , sociabilitate , feminitate , luna iunie s.a.m.d

Cristina spunea...

As fi curioasa sa aflu care e si culoarea ta predominanta Emma?

Anonim spunea...

Cred că roşu... Un roşu foarte aprins, precum pantofiorii din ultimul tău post :) Roşu exprimă pasiune, iubire, impulsivitate, forţă şi energie. Dar am câte ceva şi din celelalte culori, în special albastru, roz şi galben... Îmi place să ies în evidenţă prin culorile mele, atât la propriu cât şi la figurat :P