sâmbătă, 23 mai 2009

Eveniment:Festivalul "George Grigoriu" aduce la Brăila nume sonore din muzica românească


Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu" se desfasoara în perioada 22 - 24 mai, la Casa Tineretului. Ieri, pe 22 mai, pentru brăileni au cantat Andra şi Provincialii, astazi, în recital, vor fi Paula Seling şi Mihai Trăistariu iar duminică, în ultima zi, vor concerta Nico şi Marcel Pavel.
Festivalul va fi transmis integral în direct pe TVR2.
De altfel, trofeul festivalului, autoturismul oferit de sponsorul Plus, se află expus în faţa clădirii Casei tinretului, iar afişele cu recitalurile pregătite de organizatori – Consiliul Judeţean, Centrul de Creaţie în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Radiodifuziune română – sunt deja expuse prin oraş.
La competiţie au participat în preselecţia de la Bucureşti 60 de tineri interpreţi. S-au calificat în final 25, din ţară şi din străinătate – Elveţia, Italia, Republica Moldova, Rusia, Ucraina. Reamintim că la eveniment Orchestra Radio condusă de Ionel Tudor va acompania atât concurenţii, cât şi soliştii
invitati.De asemenea, Andreea Andrei – fiica regretatului George Grigoriu – va fi din nou prezentă la evenimentul la care vom ava ocazia să audiem nemuritaorele melodii compuse de G. Grigoriu, regulamentul competiţiei impunând acest lucru.
Festivalul Internaţional de Muzică Uşoară “George Grigoriu” este organizat de Consiliul Judeţean Brăila şi Centrul de Creaţie. Acest festival care a avut de la an la an un şi mai mare succes a luat fiinţă la iniţiativa preşedintelui CJ, Gheorghe Bunea Stancu.

Niciun comentariu: