miercuri, 6 mai 2009

Evolutie...pe ce drum o luam?


De cate ori vorbim despre trecut, lumea spune ca oamenii nu erau atat de evoluati pe cat suntem acum, dar oare suntem noi asa cum pretindem a fi? E adevarat ca acum avem masini, calculatoare, lcd-uri, telefoane subtiri, silicoane, operatii de schimbare a nasului, lasere, lumini colorate, artificii si medicamente. dar oare vom invata vreodata sa fim civilizati?
Sa spunem adevarul, sa nu mai mintim? Sa nu inselam? Pana la urma, egiptenii au construit piramide ale caror secret nu a fost inteles nici astazi. chiar daca umblau in lenjerie intima si probabil nu stiau ce e sapunul. Faceau totusi baie in miere si lapte si isi pastrau corpurile pentru eternitate. odata cu trecerea timpului, odata cu dezvoltarea anumitor parti ale lumii noastre, odata cu noile inventii, am uitat de planeta noastra si de noi. Spunem ca nu ne e de ajuns ce avem, si asa va fi. Ne imbolnavim ca sa putem lua medicamente, ne satisfacem curiozitatea numai ca apoi sa murim, ne intereseaza mai mult ce se intampla in alt continent decat in familia noastra.
Oare erau cu adevarat oamenii inapoiati pentru ca nu aveau televizor si considerau familia cel mai important lucru in viata lor?
Cand vom invata oare sa nu mai judecam pe cel de langa noi? Cand ne va pasa cu adevarat de noi insine?
Cand vei incepe sa te uiti la tine cu adevarat? Cand iti vei da seama ca ai gresit si ca nu e asa cum crezi tu ca este?

Niciun comentariu: