vineri, 9 ianuarie 2009

Inconjurati de singuratate


"Singurătatea e starea spirituală în care ne naştem, acea stare naturală şi adevărată. Cu timpul o uităm, ne maturizăm şi devine din ce în ce mai străină. Uneori, o regăsim, dar acum ne speriem, căci am devenit străini faţă de ea. Acum fugim de ea, deşi ar trebui să o căutăm din nou, căci numai prin ea putem spera a găsi adevărul." Mircea Eliade

Despre singurate s-au spus si se pot spune multe...de bine, de rau, stari traite cu adevarat, sau doar dorinta de a le fi trait.Si totusi poti spune vreodata ca esti cu adevarat singur? Cei cu credinta adevarat vor spune ca nu.Dumnezeu e tot timpul cu tine,sau cel putin ti-a trimis un inger pazitor inca de la nastere... deci singuratatea spirituala exista sau nu?Deocamdata ramane un mister.Cat despre cea fizica, e putin mai usor s-o "masori".Te uiti in jur si vezi cati sunt langa tine!
Marea mea taina, si cel mai important "tip" de singuratate e cea morala. poti sa nu te simti singur chiar daca nu e ingerul pazitor (ca prezenta spirituala) langa tine sau vreo alta persoana(ca prezenta fizica).
Oare suntem vreodata singuri?

Niciun comentariu: