joi, 29 ianuarie 2009
Cum ar fi viata omului fara memorie?
Daca stam bine sa ne gandim acest aspect care constituie viata omului fara memorie are si partea sa buna ,dar are si partea sa proasta .
Ca orice om voi incepe cu partea buna.Un om fara memorie in conceptia mea este omul care ar putea trai clipa sau momentul in care se afla fara sa isi aminteasca de trecut sau de apropiati sai,de grijile sau de necazurile care ii predomina viata .Ar putea fi un om liber,doar daca ar sti sa profite de acest lucru .Chiar daca acesta nu isi mai aminteste de lucruriile “agitate” din viata lui nu inseamna ca ele au disparut,dar conceptul lui asupra vietii se schimba radical ,astfel bucurandu-se de noi descoperiri si de timpul pe care il are profitand astfel de moment.
Toti oamenii ar vrea sa uite de unele lucruri neplacute din viata lor , dar acest lucru este imposibil datorita faptului ca sunt stocate in memorie si apar voluntar sau involuntar.
Partea proasta este ca un om fara memorie nu ar rezista intr-o societate , nu datorita faptului ca este considerat bolnav ci pentru faptul ca pur si simplu uita anumite lucruri esentiale din viata cum ar fii :uitarea persoanele apropiate, uitarea anumitor simturi(sa respire),sa isi controleze miscarile,sa inghita , uita diferite gusturi cum ar fi dulce acru amar sarat etc ). Sunt si cazuri in care omul uita anumite lucruri din incinta locuintei sale care ar putea fi periculoase . Ar putea uita unde este usa de la intrare ,ar putea uita ceva pe aragaz etc.
Fara memorie nu am putea trai o viata decenta de aceea este bine ca omul sa aiba memorie chiar daca trecutul sau este neplacut si ar vrea ca unele lucruri sa le uite ,dar aceste lucruri fac parte din experienta lor de viata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
15 comentarii:
1.interesanta poveste, totusi trebuie stabilit concret ce inseamna memoria, daca ne referim la memorie in general in sensul de capacitate de a gandi, sau de capacitatea de stocare a informatiilor in noi. apoi, exista diverse tipuri de memorie, putem lua exemplul hardware-ului calculatoarelor, pentru o mai buna reprezentare vizuala: avem memorie de scurta durata (RAM), memorie de lunga durata (HDD), diverse memorii alternative (CD...) cred ca intelegi ce vreau sa spun.
2. sa nu te simti jignita de afirmatia mea, dar nu cred ca ai inteles foarte bine lectia cu litera i la sfarsitul unor cuvinte: fii, stii, si altele. "nu fii" este gresit. "nu fi" este corect. nu am sa enumar toate greselile, dar sunt cateva de-a lungul mesajului, si nu da foarte bine dupa ce scrii ca ai citit 500 de carti sa faci asemenea greseli de ortografie. sper sa te corectezi.
3. imi place ideea blogului tau, cu filosofie, etc.. mult succes pe viitor.
salutare,
H.
In legatura cu numarul 1 postarea e definitive asa ca nu voi mai face modificari.
Referitor la greseli o sa incerc sa mi le indrept pe toate in cel mai scurt timp.Chiar daca poate pui la indoiala chiar am depasit cu mult 500 de carti.Daca ma gandesc am citit cam 100 de carti cu versuri,cam 150 volume nuvele,ma limitez aprox. la 200 romane,20 carticele de fabule,30 carti de critica si unde mai pun la socoteala si sutele de carti cu esee pe teme filozofice si psihologice,in domeniul memoriilor si jurnalelor nu stau prea bine,am citit cam 10 astfel de carti.Recent ma gandeam sa pun pe o lista tot ce am citit dar sigur voi omite multe dintre volumele citite.
Ma bucur ca ti-au placut temele atinse de mine.Iti multumesc pentru sfaturile tale constructive si te astept cu drag pe blogg-ul meu.
Cu drag,
Cristina
Ai punctat bine.Felicitari:*
Oare chiar asa este ?
Ia caprioarele drept exemplu . Eu stiam ca memoria lor dureaza cam 5 secunde.Daca este adevarat , atunci cum sunt ele capabile sa se hraneasca , sa se reproduca , sa faca toate activitatile necesare pt a asigura continuitatea speciei? De ce nu s-ar intampla asa si la oameni ?
E usor sa judeci pe cineva, invidia e mare. Pacat ca unii au interpretat ca eu caut sa ma laud... Poate fara sa vreau cu adevarat am dat aceasta impresie...
foarte prost am luat 5 pe aceasta lucraere
E bine ca ai luat 5, ar fi necesar sa imi multumesti, daca ai fi facut singur nici 5-ul acesta nu erai capabil/a sa-l iei!
Anonim esti putin cam prost(scuze pentru bloggeri)...asta este o libera exprimare,uite-te pe caiet. Daca iti trebuia in termeni psihologici logic ca nu este buna. Dar daca era libera exprimare,din punctul meu de vedere e foarte tare. Din partea mea,tot respectul! Si eu am luat niste idei de aici,din alta parte,am mai imbracat...sa vad la ora ce iese;)) Mersi si sincere felicitari>:D<
@Kayla: Ma bucur ca mai sunt si persoane care isi dau seama ca nu mi-am facut blogg-ul pentru a scoate referate de nota 10. Au fost ganduri ce le-am scris acum 2 ani, cand faceam psihologie. Idei scrise pe moment...
uite. gandeste'te putin. respiratia este un caracter genetic ca si clipitul. nu poti sa uiti sa respiri. iti este in reflex. reflex genetic. ca si plansul de altfel. si rasul.
doar ca... omul nu poate traii fara capacitatea de stocare a informatiilor. nu numai ca uita... ca nu are ce uita daca nu ii intra ceva in creier. gandeste'te putin... nu poti trai asa. poti exista dar vei fi luat de un laborator performant si te vor folosi drept cobai (in cel mai fericit caz, pentru ca nu ai capacitatea de a raspunde stimulilor decat daca este genetica!) pentru ca nu ai memoria nici macar a unui animal.
in sfarsit. un om fara memorie este un om pierdut.
si nu e cu rautate.
e doar ca sa reflectezi putin mai mult asupra a ceea ce ai scris:D
sincer mie mi se pare interesanta aceasta lucrare.
aciasta lucrare este chiar interesanta...si mie mi-a fost de mare ajutor...
Asi vrea sa stiu daca pana la urma omul fara memorie ar uita sa respire sau nu. Eu cred ca asta ii este in reflex si nu se poate uita... Dar nu sunt 100% sigur.
nu stiu ce sa zic... cum sa uiti ceva pe foc daca nu ai memorie?
Trimiteți un comentariu